(Bron/Foto’s : Zundert Breed)

Gemeentekoningschieten in de Gemeente Zundert.

Af en toe was er een regenbuitje en werden de tenten en In den Anker wat drukker met mensen die graag de titel Gemeentekoning wilde hebben. Maar tijdens de regen was het even geduld hebben. Alle inwoners werden uitgedaagd om zich te bewijzen als beste schutter van de Gemeente Zundert. Uiteindelijk mogen twee winnaars zich Gemeentekoning noemen. De gemeente Zundert stelt twee zilveren schilden beschikbaar voor de winnaars van deze strijd.

De wedstrijd: Schutters zullen schieten op de wip. (Dit is een schietboom waarbij op een hoogte van 10 meter een klepje van een pijpje moet worden geschoten). Schutters lossen 3 maal een schot op de wip, indien zij bij elk schot de wip hebben geraakt zijn zij door naar de volgende ronde. De schutter die als laatste overblijft zal worden uitgeroepen tot vrije gemeentekoning of aangesloten gemeentekoning van de gemeente Zundert.

De projectgroep ‘Van der Hoeven 20-20’ heeft het op zich genomen om samen met de vier oude schuttersgilden: Gilde St. Joris Rijsbergen, Gilde Sint-Bavo, Gilde Sint Willibrordus en Kloveniersgilde St. Jan één wedstrijd te organiseren waar alle inwoners aan kunnen deelnemen.

Twee geweldige gemeentekoningen!

Cees van der Linde (gilde st Bavo)

En Stephanie van Leeuwen (woont net een maand in Zundert)