(Bron/foto: Pure-energie.nl)

Op zaterdag 25 juni vindt bij Windpark Hazeldonk-West een Open Dag plaats. Van 10.00 uur tot 13.00 uur (vrije inloop) zijn omwonenden en geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te nemen bij de bouwplaats. 

Uitleg over windmolens 

Tijdens de open dag kunnen aanwezigen aansluiten bij één van de rondleidingen en onderdelen van een windmolen bekijken. Medewerkers geven graag uitleg over de bouw en de werking van de windmolens.  Ook beantwoorden zij zo veel mogelijk vragen. Ook de initiatiefnemers van de molen van Waaijenberg, Stichting WindCent, Energie A16 en de gemeente Zundert zijn aanwezig om meer informatie te geven. 

Vooraf aanmelden 

Aanmelden voor de open dag kan via www.windparkhazeldonk-west.nl. Enkele dagen voor de open dag ontvangt men een bevestigingsmail met meer informatie zoals een routebeschrijving met parkeermogelijkheden.   

Over Windpark Hazeldonk-West  

Windpark Hazeldonk-West bestaat uit 5 windturbines waarbij Eneco, Business Centre Treeport en Pure Energie samenwerken. Het windpark is onderdeel van het project Windenergie A16. De bouw van de windmolens wordt eind 2022 afgerond. De windmolens leveren dan jaarlijks naar verwachting ruim 15 GWh per jaar per windmolen op. Dat betekent dat het gehele windpark jaarlijks ongeveer 27.500 huishoudens van energie kan voorzien.  

Meer informatie 
Meer informatie over het Windpark Hazeldonk-West staat op de website: www.windparkhazeldonk-west.nl. Ook kunnen geïnteresseerden zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.