Foto: Christel Jochems van Café Ut Krisje ziet uit naar het Rijsbergse ‘dorpsfeest’. (Foto: Tess Mutsters)

(Bron: internetbode – Foto: Tess Mutsters)

Onder de noemer Zomerweekend Rijsbergen wordt er dit weekend, ondanks het schrappen van de Bavoloop vanwege de verwachte hitte, ‘gewoon’ een gezellig feestje gebouwd. Daarbij is uiteraard ook de lokale horeca betrokken. Vijf horecagelegenheden, gezamenlijk genaamd Vrolijk Rijsbergen, zorgen dit weekend voor een natje en een droogje op het Lindekensplein.

“We doen dit samen met Het Kaffee, Jolly Jester, Café Marktzicht en De Kwinkslag,” vertelt Christel Jochems, zelf van Café Ut Krisje.
Christel is enorm enthousiast over de samenwerking tussen de verschillende partijen en heeft dan ook erg veel zin in het Zomerweekend Rijsbergen dat 18 en 19 juni plaats zal vinden. “Het is leuk om zo op het plein samen iets te organiseren en zo voor het dorp iets te doen.

We gaan dat weekend ook allemaal dicht, zodat we er echt samen iets van kunnen maken op dat plein. Zo ben je eens niet alleen met je eigen zaak bezig, maar doe je ook eens echt iets samen.”
De samenwerking tussen alle partijen bevalt goed en dit smaakt dan ook duidelijk naar meer. “Dit kan de komende jaren alleen maar leuker worden,” zegt Christel. Dat is dan ook de bedoeling van het weekend, dat dit jaarlijks terug moet komen. “We hopen dat dit straks hét dorpsfeest gaat worden.”

Dat er voor deze eerste editie in ieder geval flink uitgepakt wordt, is duidelijk.
Zaterdag start het feest om 13.00 uur, zondag om 11.00 uur. DJ Gijs, DJ Patje, DJ Eggie en DJ Matthijs zijn allemaal van de partij, net als de Abba Queens en natuurlijk muziekvereniging St. Cecilia.