(Bron/foto: politie basisteam weerijs)

Op 23 juni kregen we melding van een heterdaad woninginbraak in de wijk De Berk in Zundert.

Door een oplettende buurtbewoner was gezien dat er een onbekende man met een breekijzer bezig was de voordeur te forceren, waarna meteen de politie gebeld werd.

De man was inmiddels weggelopen, maar we kregen een heel goed signalement van de verdachte. In 5 minuten waren ik en mijn collega ter plaatse en hebben meteen in de omgeving naar de verdachte gezocht. Niet veel daarna waren we met meerdere politievoertuigen in de wijk aan het zoeken.

Terwijl wij op de hoek van de straat stonden waar de inbraak plaats had gevonden zagen we ineens in de binnenspiegel van onze auto een man rustig achter ons voertuig voorbij lopen. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat deze man volledig voldeed aan het door de melder opgegeven signalement.

Uiteraard lieten wij deze man niet verder lopen! Bleek dat de man in bezit was van een tas welke vol zat met inbrekerswerktuigen waaronder een koevoet.

Hierop hebben wij de verdachte aangehouden als verdachte van een poging woninginbraak. De verdachte is ingesloten in het arrestantencomplex voor verder onderzoek door onze teamrecherche.

Bleek nu dus dat de verdachte vlak in de buurt in een tuin verstopt had gezeten. Mogelijk kreeg hij het niet alleen warm door het mooie weer, maar ook door de aanwezigheid van veel politie. Wellicht dacht de man rustig weg te kunnen lopen en hopelijk niet op te vallen. Maar door het goed opgegeven signalement van de melder, de snelle aanwezigheid van de politie en het scherpe oog van de wijkagent, zit hij nu achter slot en grendel.

U ziet het, een (woning)inbraak gebeurt ook brutaal midden op de dag. Dus wees scherp als u de deur uit gaat (ook al is het maar kort) door uw deuren en ramen goed op slot te doen. Want in dit geval heeft de driepuntssluiting erger voorkomen.
Meer tips, kijk op maakhetzeniettemakkelijk.nl

Ziet u verdacht gedrag, bel 112!

#zundert#polws#heterdaad

Zundert alertZundertse BodeBN DeStem Breda

Vorig artikelAfgezwaaide wethouder Patrick Kok: “Dankbaar dat gemeenschap mij deze rol heeft gegund”.
Volgend artikelWelke bomen zijn waardevol en monumentaal?