Foto: Beeld van de Kinderloop, onderdeel van de Bavoloop in Rijsbergen. (Foto: Sandra Smits)

(Bron: internetbode – Foto: Sandra Smits)
Door: Addo Sprangers

De Bavoloop in Rijsbergen wordt gehouden op zaterdag 24 september 2022. Dat meldt voorzitter René van Overveld namens de organiserende Stichting Bavoloop Rijsbergen.

Hiermee is vrij snel een vervangende datum gevonden voor het evenement dat aanvankelijk stond gepland op zaterdag 18 juni. Drie dagen van tevoren echter werd de Bavoloop toen afgeblazen vanwege de extreem hoge temperaturen die de bewuste zaterdag werden voorspeld. De organisatie vond het onverantwoord om deelnemers en vrijwilligers bloot te stellen aan de voorspelde temperatuur van 34 graden Celsius, met gevoelstemperaturen van 45 tot 47 graden. Het afblazen van de Bavoloop betekende voor de organisatie een enorme domper, te meer omdat er samen met Harmonie Sint Cecilia en de Rijsbergse horeca veel energie was gestoken in de organisatie van een uitgebreid feestweekend.

Grote wens

René van Overveld is blij dat de Bavoloop in september dan toch doorgaat. “Dat was ook onze grote wens. We hebben in de eerste plaats gekeken naar vakanties en andere verplichtingen van onze vrijwilligers in september om er zeker van te zijn dat we over voldoende mankracht beschikken. Daarnaast hebben we, met de activiteitenkalender van de Gemeente Zundert en die van de Atletiekunie ernaast, gezocht naar een geschikte datum. Daarbij is de datum zaterdag 24 september uit de bus gerold. Daarmee zitten we nog vóór de Bredase Singelloop op 2 oktober en de Van Oers Marathon Brabant in Etten-Leur op 30 oktober, wat de Bavoloop voor deelnemers aan die wedstrijden tot een mooie voorbereiding maakt. Het draaiboek ligt klaar. We hebben er veel zin.” Over het mogelijke randprogramma en de invulling daarvan is Stichting Bavoloop Rijsbergen nog in gesprek. Zij hoopt daar op korte termijn meer informatie over te kunnen verstrekken.