(Bron/foto’s : Stichting Rijsbergse Vliegerdagen)

Na 2 jaar “vliegerstilte” worden op 20 en 21 Augustus 2022 de 12e Rijsbergse Vliegerdagen georganiseerd.

De Rijsbergse Vliegerdagen is een vliegerfestival waarbij honderden vliegers het luchtruim kiezen. Het is een zeer spectaculair en kleurrijk schouwspel.
Diverse takken van de vliegersport komen aan bod, zoals het éénlijner vliegeren, twee- en vierlijner vliegeren, team vliegeren, knuffel en snoep droppings voor de kinderen.  Uitleg en demonstraties over de soorten vliegers, wat je er allemaal mee kunt doen en waar ze vroeger voor gebruikt werken.

Tevens wordt er aandacht besteed aan het kindervliegeren, door middel van een eigen  vliegerveld en een workshop waar vliegers gebouwd kunnen worden.   Voor de kleintjes zijn er 2 springkussens en een zandbak. Ook kun je je laten schminken.
En dat allemaal gratis !

Er is  een demonstratie veld waar uitleg gegeven wordt over de verschillende takken van de vliegersport.
En waar deelnemers demonstraties geven.  Vliegers die gebruikt zijn tijdens de 1e en 2e wereldoorlog zijn te zien. maar ook vliegers uit andere werelddelen , zoals o.a. Japan, Maleisie en India.

En natuurlijk het vliegeren met de 4 lijns revolution vliegers.
Team United wings, Team de vliegende sterren, familie van der veen en Team air4ce geven demonstraties in het teamvliegeren met deze 4 lijns vliegers. Bijzonder spectaculair om te zien.

Ook zijn er weer de Snoep en Knuffeldroppings, en wel om 13.00 en 15.00 uur op beide dagen. Snoepjes komen uit de lucht vallen, en na de snoepdropping mag jouw knuffel parachute springen vanuit een vlieger, en hij krijgt dan een echt parachutespringdiploma met zijn naam er op !
Dit jaar zijn alle nederlandse provincies vertegenwoordigd door de deelnemers, en hebben we 7 verschillende nationaliteiten op het veld.  Met recht kunnen we zeggen de internationale Rijsbergse Vliegerdagen.

Op zaterdagavond is er de Lichtjesavond.
En dat is nieuw op de Rijsbergse Vliegerdagen. Voorheen hadden we een nachtvliegershow en moesten we ieder jaar hard lopen met de vliegers vanwege windgebrek. Nu verlichten we heel het veld en zijn alle vliegers verlicht tentoongesteld, en bij voldoende wind staan er ook vliegers in de lucht.
Zodra de duisternis invalt ontsteken  we duizenden led lampjes.
Kom kijken en laat je verrassen in de betoverende wereld van de lichtjesavond.
Er is een lichtjesroute aangegeven op het veld.
De lichtjesavond is op zaterdagavond van 20.00-23.00 uur

Op zaterdagmiddag is er een optreden van Tomodachi Taiko (japanse drums), Zaterdagavond tijdens de lichtjes avond is er een optreden van troubadour Andre van Weele en op de zondagmiddag zijn de Breda city pipes and drums te gast.

Op zondag rond 16.00 uur zal burgemeester Mevr J Vermue de prijzen uitreiken. Welke vliegeraar gaat met de Publieksprijs 2022 naar huis….

Entree, Parkeren  en Fietsenstalling zijn geheel gratis. 

Voor meer informatie kijk op www.rijsbergsevliegerdagen.nl .
Of op onze facebookpagina, twitter en instagram account (Rijsbergse Vliegerdagen)