(Bron/ foto’s: Charles van Campenhout-Zundert Breed)

De Akkermolen Zundert heeft de afgelopen 2 jaar stil gestaan wegens gevaarlijke schade.

Deze schade is gelukkig hersteld met dank aan de Stichting Akkermolen en de Gemeente Zundert.
Molenmaker De Jongh voerde het noodzakelijk herstel uit. Afgelopen zaterdag was de officiële opening door Wethouder Judith Kuijpers. De zondag was een open dag en mocht iedereen weer naar boven klimmen om wat wijzer te worden.
Daar werd verteld door de molenaars hoe vroeger de molen moest werken.
Ook was er een bijzondere tentoonstelling!

De Akkermolen stamt uit 1625 en is een open standerdmolen al is daar geen 100% zekerheid over te zeggen volgens de molenaars club. Hij zou zomaar jaren ouder kunnen zijn volgens gegevens die ook refereren aan deze molen. Dat hij oud is staat als de wieken aan de molen. Binnenkort nog een feestje als hij officieel 400 jaar oud is. Daarvoor wordt er nog een lik verf tegenaan gestreken.

De molen is vanaf nu iedere zaterdag geopend voor publiek, van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Foto’s: https://myalbum.com/album/8bLz7Ywshbip