(Bron/Foto’s: Windpark Galder/Pure Energie)

Iedereen die meer wil weten over Windpark Galder en over de bouw ervan, is van harte welkom op de open dag op 17 september 2022. Duurzaam energiebedrijf Pure Energie staat op die dag van 10.00 tot 16.00 uur klaar op het bouwterrein van één van de windmolens om van alles te vertellen over de bouw van het windpark en windmolens in het algemeen.  

Kijkje bij de onderdelen, praat met deskundigen 
Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de onderdelen van de windmolens die klaarliggen om opgebouwd te worden. Door middel van een VR-beleving kunnen bezoekers een kijkje nemen in een windmolen. En er zijn verschillende deskundigen aanwezig om uitleg te geven over onder andere de techniek van windmolens. Ook vragen over zonneparken kunnen beantwoord worden.  

Kom op de fiets of lopend 

De open dag wordt gehouden bij windmolenlocatie D2 langs de Verlengde Heistraat. Een kaartje met de locatie staat op de website van het windpark. Omdat er op het terrein beperkt ruimte is voor auto’s, is het verzoek dat bezoekers zoveel mogelijk op de fiets naar de open dag komen. Bezoekers die toch met de auto komen, wordt verzocht de instructies van de verkeersregelaars op te volgen. 

Tijdens de open dag maakt Pure Energie foto’s, onder andere te gebruiken op social media en in andere communicatie-uitingen. Wie niet op de foto wil, kan dat vooraf aangeven bij de organisatie via info@windparkgalder.nl.   

Informatie over Windpark Galder 
Windpark Galder bestaat uit drie windmolens met een tiphoogte van 210 meter. Het windpark is naar verwachting eind 2022 operationeel en is onderdeel van Energie A16. De drie windmolens zijn ontwikkeld en gebouwd door Pure Energie.

Meer informatie staat op www.windparkgalder.nl.