(Bron/foto: gemeente Zundert)

Jeugd moet gezond en veilig kunnen opgroeien. En voldoende weerbaar zijn om groepsdruk en verleidingen te kunnen weerstaan. Daarom start deze week het preventieprogramma ‘Weerbaar en Wijs naar het Voortgezet Onderwijs’ voor leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen.

Het preventieprogramma gaat over weerbaarheid, groepsdruk en mediawijsheid aan. Het doel is om de weerbaarheid van leerlingen te vergroten. Kinderen kun zo beter hun grenzen aangeven, zijn beter bestand tegen druk, hebben zelfvertrouwen en kunnen gezondere keuzes maken. Het programma bestaat uit gastlessen; lessen door de leerkracht; een ouderavond; en een theatervoorstelling voor leerlingen. Hert programma is ontwikkeld door GGD West-Brabant, Vraagwijzer Zundert, Surplus Jongerenwerk, Novadic-Kentron, Halt, het onderwijs en de gemeente Zundert.

“Weerbaarheid gaat over jouw eigen grenzen aangeven én die van anderen respecteren. Ik wens alle leerlingen heel veel wijsheid toe. Ik hoop dat het programma helpt om volgend jaar een goede start te maken in het voortgezet onderwijs,” aldus wethouder Onderwijs, Judith Kuijpers. 

Theatervoorstelling

Op dinsdag 20 september was de aftrap van het programma met een ludieke theatervoorstelling. De foto is genomen tijdens één van de voorstellingen.

Heb je vragen over het preventieprogramma?

Stel ze gerust. Dit kan door een e-mail te sturen naar preventie@ggdwestbrabant.nl. Heb jij vragen over thema’s als weerbaarheid, groepsdruk en mediawijsheid? Neem dan contact op met de Vraagwijzer Zundert: www.vraagwijzerzundert.nlvraagwijzer@zundert.nl of bel naar 076- 599 5600.