(Bron/foto: Het Kaffee)

Wandel Mee
Zondag 30 oktober (wintertijd)
“De Pannenhoef”

Pannenhoef is een natuurgebied van circa 706 ha. gelegen tussen Zundert, Etten-Leur en Rijsbergen en is eigendom van de Stichting Brabants Landschap.
In het gebied , dat voor een groot deel bestaat uit gemengd bos, zijn elf vennen en enige heiderestanten met een belangrijke natuurwaarde. Er broeden tal van vogels , waaronder de groene specht en de buizerd.
In dit gebied werd van de 14e tot de 17e eeuw turf gewonnen en ontstond daarna moerassige heid.
Via wat straten in Rijsbergen en langs het aardbeienterras komen we aan de linkerkant de Pannenhoef binnen en pakken we linksaf de buitenkant.
We lopen evenwijdig aan de weg naar Sprundel en gaan het Korhoenpad op en volgen dat pad tot de Zurendonksestraat , alwaar koffie.
Daarna via de Kolkstraat langs /dichtbij het ven van de Lokker (geen toegang) dat zowel door regenwater als door kwel werd gevoed.
Vroeger kon men hier roeien en zwemmen maar de pastoor van Sprundel sprak deswege van een poel van verderfs en het recreatiegebied moest dicht.
Via de lanen komen we terug in de Pannenhoef bij parking “De Bak” en via de overkant/natuurgebied gaan we terug naar “Het Kaffee” voor de soep.
Afstand ongeveer 20 km.

Inschrijven: hetkaffee@hotmail.com
Kosten € 7,50 pp
Het Kaffee, St.Bavostraat 79, 4891 CH Rijsbergen

Facebook evenement Wandel mee