Logo Zundert Breed

(Bron/foto’s: ZundertBreed – Wijkagenten gemeente Zundert)

Het project Happy Ouders is voor het eerst in 2010 uitgevoerd. Het is inmiddels uitgegroeid tot een onderdeel van het alcoholmatigingsbeleid. Novadic-Kentron voert samen met de horeca en enkele lokale instellingen Happy Ouders uit.

Het project richt zich op het inzichtelijk maken van wat er in het uitgaansgebied gedaan wordt om het uitgaan voor jongeren prettig en veilig te maken. Daarbij worden verschillende partners bij betrokken zoals: Politie, Cafe-eigenaren en Koninklijke Horeca Nederland, Gemeente en Helder Theater. Samen informeren we de ouders over wat er zowel binnen als buiten de horecagelegenheden plaatsvindt op het gebied van veiligheid en voorlichting. Het doel van deze bijeenkomsten is ouders bewuster te maken van hun rol in de vrije tijd van hun kind (in dit geval de vrijetijdsbesteding uitgaan). Ook is het een gelegenheid voor horeca ondernemers om kenbaar te maken wat voor maatregelen zij nemen om het uitgaansleven zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ouders en horeca delen de verantwoordelijkheid om jongeren veilig uit te laten gaan.

Intussen is Happy Ouders project in meerdere gemeentes uitgezet, o.a.: Breda, Oosterhout, Roosendaal, Oisterwijk, Tilburg, Steenbergen.

Het project is speciaal opgezet voor u, de ouders met kinderen in de puberteit. Uw kind kan de drang hebben of nog krijgen om uit te gaan en dan komt alcoholgebruik om de hoek kijken (in welke vorm of mate), ondanks de wettelijke leeftijd van 18 jaar (lees meer: NIX18). Maar hoe is dat dan nu geregeld in de horeca? Wat mag wel en wat mag niet? En wat is goed om te doen als ouder?

Het Happy Ouders-project wordt in de avonduren uitgevoerd waarbij de ouders door middel van korte voorlichtingen kennis maken met verschillende partijen die lokaal kunnen verschillen( b.v. Politie, Gemeente, Helder Theater, Halt en Novadic-Kentron). Daarbij wordt aandacht geschonken aan de onderwerpen veiligheid op straat, regels in de horeca, alcoholgebruik van uw kind en hoe daarmee om te gaan.

www.happyouders.nl