(Bron/foto: Aopelaanders)

Beste Aopelaanders,

Na 2 bijzondere jaren, staan we nu aan de vooravond van een nieuw carnavalsseizoen. Wij staan te popelen om te gaan starten en zijn zeer benieuwd wat ons de komende maanden allemaal te wachten staat! Wij van CV De Aopelaanders hebben het afgelopen jaar zeker niet stilgezeten.

Na het vertrek van Penningmeester Donny, Secretaris Mark (beiden in september 2021) en Voorzitter Arno (april 2022), moesten we binnen de periode van een jaar op zoek naar een volledig nieuw Dagelijks Bestuur. Gelukkig konden we intern wat van functie wisselen (Penningmeester Kees en Voorzitter Jasper C.) om de belangrijkste taken op te vangen, en met de aanwinst van 2 nieuwe bestuursleden (Jasper v. M. en Mark V.) waren we met 6 bestuursleden toch compleet genoeg om alle taken goed te verdelen. Hier zijn we dan ook zeker zeer goed samen uit gekomen!

We zijn verder trots te kunnen mededelen dat we met de ‘Elfde van dun Elfde’ nieuwe raadsleden kunnen presenteren, waardoor we bijna een complete ‘Raad van Elf’ zijn! Mocht je zelf nog geïnteresseerd zijn om die laatste raadsplekken (m/v) in te vullen en mee carnaval te organiseren, schroom dan niet om contact op te nemen! Er zijn namelijk nog 4 vacatures in de Raad van Elf.

De deelnemers aan de Elfde van dun Elfde viering zijn ondertussen hard bezig om de mooiste nieuwe carnavalskrakers samen te brengen voor het Liedjesfestijn. Er wordt dus druk aan liedjes geschreven en gerepeteerd. Het feest zal plaatsvinden op zaterdag 12 november in de Harmoniezaal. Op deze avond zal eveneens de nieuwe Prins met zijn Gevolg voorgesteld worden aan het Aopelaand!

Na het succes van de afgelopen jaren kunnen we alvast mededelen dat we naast onze eigen Raad van 11 ook weer een complete Jeugdraad present hebben. De Jeugdraad met Jeugd-Prinses en Jeugd-Prins zal op vrijdag 11 november op De Sint Bavo-basisschool bekend gemaakt worden. Op zaterdag 12 november worden ze eveneens voorgesteld aan het grote publiek.

Ondertussen is onze Hofkapel AopnormAol ook alweer druk aan het repeteren om helemaal gereed te zijn voor hun 6de carnavalsseizoen. Afgaande op de repetities kan ik u zeggen dat het zeker fantastisch klinkt!

De leden van de Bonte Avond Werkgroep zijn in oktober gestart met de toneel repetities, zodat jullie in februari 2023 een opzwepende carnavaleske voorstelling kunnen aanschouwen vol nieuw talent!

Ondanks het lange bouwseizoen van afgelopen jaar, maar dankzij de grote inspanning van alle vrijwilligers en carnavalsverenigingen, is er een hele bijzondere en zeer gezellige optocht met Pasen gehouden! We zijn daarom zeer verheugd dat de bouwschuren nu weer gereed gemaakt worden voor het creeren van nieuwe prachtige carnalvalswagen voor de Grote Optocht op de gebruikelijke zondag in februari.

In januari vindt dan eindelijk het Prins-Geburenbal plaats in het Aopelaand voor alle Bredase Geburen.

Het begint nu echt steeds meer te kriebelen! Ik kan niet wachten tot wij de nieuwe samenstelling van CV De Aopelaanders kunnen presenteren, zodat we er samen met het hele Aopelaand een prachtig carnaval van kunnen maken!

Op naar Carnaval 2023! WE HOUWE ’T NIE MIR!!

Alaaf, en tot snel

Jasper Coremans

Voorzitter CV “De Aopelaanders”