(Bron/foto: gemeente Zundert)

Bart Nouws (26) heeft zijn eigen fietsenzaak in Zundert. Op het erf bij zijn ouders. Bart is een kei in het repareren van fietsen. En hij is bijna blind. Dat belemmert hem niet in zijn werk: de zaken gaan goed, en klanten weten hem te vinden. Wel is het belangrijk en fijn dat zijn ouders er voor hem zijn, en mantelzorg geven.

Bart wil graag op het erf van zijn ouders blijven wonen. Naast het huis staat een oude schuur waar hij wil gaan wonen. De schuur moet flink opgeknapt worden. De schuur wordt dan de mantelzorgwoning: een zelfstandige woning op het terrein van je eigen huis.

Voor deze woning, heeft hij een mantelzorgverklaring nodig. Daarin staat dat zijn ouders mantelzorg aan hem geven. Bart belde hiervoor naar de Vraagwijzer Zundert. Bart heeft een duidelijk doel voor ogen: zelfstandig wonen. Wij konden hem al snel vertellen hoe hij in de gemeente Zundert een verklaring regelt. Daarnaast hebben we nog gesproken over zijn toekomst en welke mogelijkheden er zijn om met een partner te wonen in een mantelzorgwoning. En hoe hij zijn hobby’s kan blijven uitoefenen, doordat hij op het terrein bij zijn ouders een zelfstandige woning heeft.

Heb jij een vraag over jouw zorg, welzijn, jouw werk of inkomen? Neem gerust contact met ons op.
Dan weet je daarna hoe je verder kan. Mail naar vraagwijzer@zundert.nl of bel naar 076 – 599 5600.