(Bron/foto: Voetbal Vereniging Rijsbergen)

• VVR weet weer wat verliezen is. Na 7 wedstrijden in de competitie niet verloren te hebben heeft VVR terecht verloren van Chaam. Bij Chaam staat Karel Daamen met een VVR verleden aan het roer als hoofdtrainer. VVR begon nog wel aardig aan de eerste helft en zette de verdediging van Chaam regelmatig onder druk. Dit resulteerde niet direct in grote kansen maar meer in speldenprikjes. Na ongeveer 15 minuten kwam het duel wat meer in evenwicht en was het ook Chaam die regelmatig voor het doel van VVR-doelman Bram Janssen verscheen. Door prima ingrepen van o.a. Tijn Bruins en Levi van Baal werden gevaarlijke situaties onschadelijk gemaakt. Het spel golfde wat op en neer al was het Chaam die de gevaarlijkste mogelijkheden creëerde. In de 41e minuut was het Roy Hereijgers die met twee keer geel mocht inrukken waardoor VVR minimaal 50 minuten met 10 man moest spelen. Zonder schade werd de 0-0 ruststand op het bord gezet. In de rust kon het strijdplan voor de 2e helft worden besproken worden.

Daar waar je verwacht dat Chaam, VVR onder druk zou zetten bleef Chaam compact spelen. In de 55e minuut wist Chaam dan de eerste goal te maken. Aan de linkerkant werd de bal door een speler van VVR niet goed weggewerkt waardoor er een voorzet volgde die bij de 2e paal gepromoveerd kon worden tot doelpunt. Helaas viel de 2-0 binnen 5 minuten na de openingstreffer. VVR ging opzoek naar de aansluitingstreffer. Een kopbal werd katachtig gestopt door de lange doelman van Chaam, die ook een voorzet van de rechterkant op tijd klemvast had en was de kopbal vanuit de corner die net buiten het doel viel. VVR dat met veel energie opzoek was naar de aansluitingstreffer gaf veel ruimte weg achterin. Chaam speelde dit slecht uit waardoor pas in de 85ste minuut de 3-0 viel. De laatste 5 minuten was het voor VVR zaak om niet tegen een grotere nederlaag aan te lopen. Na het winnen van de 1e periode en het verlies in Chaam, moet VVR pas op de plaats maken en ontvangt VVR als nr. 3 a.s. zondag de nr. 2 Viola.
    Deze wedstrijd vangt al om 14.00 uur aan i.p.v. 14.30 uur.
    De aftrap zal worden verzorgd door de gebroeders Cees & Walter van Eekelen die met hun Plus supermarkt gevestigd zijn in Rijsbergen en Alphen.