(Bron/foto: Jack-Dimph Mouws)

Het is wat, als in 1991 de Stichting Boerendag een schenking krijgt van twee Belgische trekpaarden. Wie heeft het prachtige span Wilma en Lilianne niet gekend of heeft een rondrit gemaakt met de paardentram in de Pannenhoef of ter gelegenheid van een familiefeest, velen! Of in actie gezien tijdens de jaarlijkse Boerendag in Rijsbergen.

De paarden die Nederlands kampioen werden met mennen op een fokdag. Een rol hadden in de film Nachtvlinder onder regie van Herman van Veen. Optraden in de Taptoe van Breda, of dat ze de voortrekkers waren in een meerspan die een vermelding kreeg in het Guiness Book of Record. Kortom teveel om hier op te noemen over deze unieke geschiedenis. Hoewel het slechts een geschiedenis van ruim twintig jaar behelst, is het een zeer indrukwekkend en bijzonder verhaal geworden van 60 pag. met zeer veel actiefoto’s, samengesteld door José Buiks-Hendrickx.

U kunt inschrijven voor dit boek voor € 12,50 tot en met 10 jan. 2023 bij Riet Hereijgers-Mathijssen, Waranda 14, 4891 VE Rijsbergen, tel: 076-5962537,
riethereijgers14@gmail.com,
betaling vóór 10 jan. op rekening NL 71 RABO 0145 3186 48 ten name van Stichting Boerendag Rijsbergen.

Graag uw adres vermelden en aantal exemplaren vermelden.
Betaald is opgegeven!

Na opgave kunt U het boek op komen halen tijdens de presentatie van het boek op zondag 29 jan 2023, vanaf 14.00 tot 16.00 uur in de Karkooi, Ticheltsebergstraat Rijsbergen.
Er zullen dan ook unieke opnames worden getoond van de meerspan optredens van de paarden.