(Bron/foto: Mencia Sandrode)

Maandagmiddag hebben de leerlingen uit ha3a en h3b een voorstelling over hun PROFIELKEUZE gezien.

Aan het eind van deze maand moeten de leerlingen namelijk al een voorlopige keuze maken en in april de definitieve. Ze moeten zich daarbij de belangrijke vraag stellen: welk profiel ga ik kiezen? Dat kan veel spanning met zich meebrengen voor leerlingen en ouders. Deze profielkeuze heeft grote gevolgen voor de toekomst en is daarom voor veel leerlingen moeilijk te overzien. Docenten, decanen en ouders willen ze natuurlijk zo goed mogelijk in begeleiden in deze profielkeuze. Daarom geeft schoolvoorstelling ‘Later Begint Nu’ inzicht in wat een keuze eigenlijk is en hoe een keuzeproces werkt.

In de voorstelling ‘Later Begint Nu’ spelen drie acteurs herkenbare situaties voor de leerlingen rondom het maken van een profielkeuze. De leerlingen krijgen inzicht in hoe een keuzeproces werkt en worden uitgedaagd om na te denken over de manier waarop zij hun keuzes maken.