(Bron/foto: Tomodachitaiko.nl)

Op 11 maart 2023 gaf Tomodachitaiko.nl (japanse drums), een optreden bij surplus woonzorglocatie St Antonius Abt in Terheijden.
Buiten op het dorpsplein stonden 17 spelers klaar om hun beste beentje voor te zetten.
De bewoners konden buiten op een stoel in het zonnetje genieten van dit optreden of binnen voor het raam van het restaurant.
Na 2 optredens werd er een workshop gegeven voor de bewoners, en dat was genieten.

Kortom een geweldige dag waarbij veel bewoners voor het eerst kennis maakte met de “japanse” trommels. De bewoners hebben genoten en Tomodach taiko ook !

Tomodachtaiko.nl

Vanaf 2014 is een groep enthousiaste taiko drummers (japanse percussie) actief in de regio breda. De eerste jaren werden in hoofdzaak lessen gevolgd en werd een repertoire aangeleerd en geoefend.
Vanaf 2016 is er uit deze les-groep ook een optreed groep ontstaan die zich “Taiko Breda” noemde.

In wisselende samenstellingen en soms verstrekt door drummers van Araumi Daiko uit Antwerpen treden zij op. In 2016 en 2017 tijdens de jaarmarkten in en rond Breda en samen met de Araumi Daiko tijdens evenementen buiten Breda in Nederland en Belgie.

Omdat steeds meer mensen zich aansloten bij deze groep uit west-brabant, is in 2021 de naam gewijzigd in Tomodachi taiko, wat “Vrienden van taiko” betekend. Inmiddels zijn er bij Tomodachi taiko ook al meerdere spelers uit Rijsbergen en Zundert.

Wil je meer informatie over tomodachi taiko, optredens of lid worden, kijk dan op de website Tomodachitaiko.nl of mail naar tomodachitaiko@hotmail.com

Vorig artikelDorp Rijsbergen decor van klopjacht op overvallers.
Volgend artikelUitslagen 1e Speelronde, Kampioenschap driebanden beker Rijsbergen 2023