(Bron/foto: gemeente Etten-Leur)

Een dag na de grote brand bij Axell Logistics bezochten waarnemend burgemeester Mark Verheijen en wethouder Ger de Weert een aantal Etten-Leurse ondernemers in het buitengebied en op bedrijventerrein Vosdonk. Om zo de gevolgen van de brand met eigen ogen te zien en hen te steunen.

Zij spraken de eigenaren van verkeersschool Blom en de Huurshop, beide vlak naast Axell Logistics gevestigd. Burgemeester Verheijen: “Ik ben deze ondernemers enorm dankbaar voor hoe zij de brandweer in staat hebben gesteld om bij de brand te komen door hun terreinen open te stellen voor de bluswagens.

En de brandweer heeft geweldig werk gedaan door de brand beperkt te houden tot het pand waar het ontstond.”
Vooral in het buitengebied van Etten-Leur zijn de glasdeeltjes terechtgekomen. Wethouder De Weert: “We hebben de ondernemers hier ervan verzekerd dat de gevolgen van de brand onze hoogste prioriteit heeft.” Burgemeester Verheijen vult daarop aan: “Het is op deze schaal een vrij nieuw probleem.
Ook als gemeente lopen we aan tegen onduidelijkheden. Er is nog weinig geregeld voor het afhandelen van de gevolgen van een brand bij een bedrijf met grootschalig zonnepanelen op het dak.
Maar dit gaat gezien de ontwikkelingen vaker voorkomen, dus helderheid hierin is richting de toekomst hard nodig.”