(Bron/foto’s : Coop van Bedaf Achtmaal)

Afgelopen dinsdag hebben wij weer een mooie prijs in ontvangst mogen nemen:

Persbericht​

Dinsdag: 18 april 2023

Vakcentrum reikt tweejaarlijkse ZO2Z Award uit

CHRIST-JAN VAN BEDAF beste ondernemer met een kleine supermarkt

Christ-Jan van Bedaf ondernemer van Coop Compact van Bedaf is de winnaar van de ZO2Z Award 2023-2024 voor kleine supermarkten. Brancheorganisatie Vakcentrum reikt iedere twee jaar de ZO2Z Award uit aan de beste zelfstandig supermarktondernemer van Nederland. Deze editie was er voor het eerst een prijs voor ondernemers met een kleine supermarkt.

ZO2Z staat voor Zelfstandig Ondernemer Onderscheidt Zich. De prijs is een initiatief van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig retailondernemers en werd uitgereikt tijdens de Dag van het Vakcentrum. Met de competitie wil het Vakcentrum de meerwaarde van de zelfstandig supermarktondernemers voor de Nederlandse economie en voor de lokale gemeenschap benadrukken.

Aan de competitie deed een groot aantal ‘kleine’ supermarkten mee. De deelnemende ondernemers doorliepen een intensief selectietraject. Dat bestond onder andere uit een klantenonderzoek, een schriftelijke vragenronde en een uitvoerig gesprek. Van Bedaf scoorde in de klantenbeoordelingen het hoogste van alle deelnemers, inclusief de ‘grote’ supermarkten.

Christ-Jan en Kara van Bedaf werden door het Vakcentrum onderscheiden met de ZO2Z award voor de kleine supermarkt. Deze prijs werd ter gelegenheid van de 10e uitreiking van de ZO2Z award ingesteld om recht te doen aan de eigen dynamiek en marktpositie van de kleinere supermarkten. Juist ook de kleinere supermarkten zijn vaak van groot belang voor het aanbieden van voorzieningen en services en daarmee voor de leefbaarheid in dorpen en wijken. De jury ziet een toenemende druk op de kleinere supermarkten. “Er wordt op dit moment veel gevraagd van ondernemers met een kleinere supermarkt, onder andere door het aangekondigde verbod op de verkoop van tabak en het afvloeien van klantenstromen daardoor en de diverse grenseffecten als gevolg van prijs- en accijnsverschillen.”

Super Supermarkt Keurmerk:

Coopcompact van Bedaf heeft ook het Super Supermarkt Keurmerk, het keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die duurzaam, lokaal betrokken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door de grote betrokkenheid zijn zij van grote meerwaarde voor de buurt.

Vakcentrum, voor zelfstandig retailondernemers en franchisenemers

Coop Supermarkten

PLUS Supermarkt