(Bron/foto: Voetbal Vereniging Rijsbergen)

Afgelopen zondag speelde het vlaggenschip uit Rijsbergen de uitwedstrijd tegen v.v. Viola. De thuiswedstrijd leverde een moeizame 2-0 overwinning op voor de blauwe uit Rijsbergen tegen de rode uit Alphen. Viola liet zien over een goede ploeg te beschikken.

In de 6 minuut werd een fout in de opbouw bij VVR afgestraft door de nummer 8 van Viola. Na een verkeerde breedtebal in de voeten van de spits stond hij 1 op 1 tegen doelman Bram Janssen. De speler van Viola schoot de bal netjes tegen de touwen. Een domper voor VVR dat opzoek moest naar de gelijkmaker. VVR was aan de bal wel iets sterker maar kon geen vuist naar voren maken. Viola dat veel de lange bal op de fysiek sterke en snelle spits hanteerde werd ook niet echt gevaarlijk.
Halverwege de 1ste helft werd de bal teruggespeeld op de doelman van Viola die de opstuitende bal verkeerde raakte. Het was Tygo de Koning die hier helaas niet van kon profiteren en de keeper zijn fout kon herstellen. In de 36ste minuut was de 2de bal voor een speler van Viola. Deze tikte de bal breed op de vrijstaande medespeler die de bal goed wegstak op de spits die beheerst de 2-0 binnenschoot. De laatste 10 minuten drong VVR nog meer aan en was opzoek naar de aansluitingstreffer. Deze viel niet in de eerste helft.

In de tweede helft een snelle aansluitingstreffer voor VVR. In de 53ste minuut was het de centrale verdediger Thijs Janssen die de 2-1 binnenschoot. Met nog ruim 37 minuten te spelen tijd genoeg om opzoek te gaan naar de gelijkmaker. Viola richten zich in eerste instantie op het verdedigen van de 2-1 voorsprong en kwam er weinig tot niet uit. VVR drong Viola terug op eigen helft.
De spaarzame momenten voor Viola leverde geen gevaar op.
Ook bij VVR werd het niet echt gevaarlijk of viel de bal net verkeerde voor de voeten. VVR had een extra aanvaller ingebracht en ging nog meer opzoek naar de 2-2. In de 80ste minuut werd ook centrale verdediger Luc Schuit naar voren gestuurd. Nog meer kopkracht. VVR ging te haastig opzoek naar de lange bal waardoor het voor Viola makkelijk te verdedigen was. Een beetje slordig in de eindfase. Dit betekende de 2 nederlaag voor VVR in de gemeente Alphen-Chaam (eerder werd verloren van Chaam).
Na de wedstrijd kwam het bericht dat Chaam gelijk heeft gespeeld tegen UVV’40 waardoor VVR aan kop blijft. Beide trainers vonden een gelijkspel meer terecht maar na afloop was er feest in de kleedkamer van Viola die vol speelt voor de 3de plaats.
Voor VVR 1 eerst een vrij weekend waarna de thuiswedstrijd tegen Pretoria op het programma staat.