Foto: Marieke Hanegraaf

(Bron: Rtc Rijsbergen – Foto’s: Marieke Hanegraaf)

Zaterdag 9 september heeft de Rijsbergse Tennis Club haar 50 jarig bestaan gevierd.

Met honderden bezoekers zowel ’s middags als ’s avonds is het geweldig succes te noemen.

’s Middags lag het accent op de jeugd. Zij brachten ouders, broertjes, zusjes en vriendjes mee. Iedereen was welkom.  De zojuist gerenoveerde tennisbanen waren opnieuw ingericht. Op de stormbaan, het luchtkussen en de sportsjumper konden de kinderen zich uitleven.
Met hun scorecard trokken ze van spel naar spel. Ze konden laten zien hoe goed ze kunnen tennissen. Op de opgeknapte tennismuur moesten smileys worden geraakt, bij het ballenkanon moest de bal in een hoepel worden teruggespeeld en bij de snelheidsmeter werd de servicekracht gemeten.
Behendigheidsspelletjes als 4 op een rij, jenga en darts werden gespeeld en nog veel meer. Gezichtjes werden mooi geschminkt, kleurplaten afgemaakt, ranja gedronken en met 30 graden was een ijsje ook heerlijk.

Om 16.00 uur werden de oprichters van RTC Charel Luijten samen met Josephine Douenburg en Johan Wamsterker, die vanaf het prille begin in 1973 actief lid zijn, door voorzitter Kees Daamen in de bloemetjes gezet.
Aansluitend was er voor competitieteams van de senioren een wedstrijd met de snelheidsmeter. Hierbij werden snelheden gemeten van meer dan150 km per uur.
Knap, maar er werd ook volop gelachen. Bij het streven om het uiterste eruit te halen zie je ook koddige missers.

Om 18.00 was de prijsuitreiking, die werd gevolgd door DJ’s voor de kids. Zij waren een succesvolle schakel tussen de middagactiviteiten en het avondfeest. 

Behalve leden waren er ook veel oud-leden op het feest.
Er zijn veel verhalen opgehaald, die hoe later het werd, steeds sterker werden. De voetjes gingen van de vloer en het bleef nog lang onrustig op het terras.
De bluffers maakten ondertussen gretig gebruik van een prima opgezette poker-clinic.

We kunnen terugkijken op een geweldig feest.
We zijn blij dat de uitstekende opkomst ondanks en misschien wel dankzij het erg warme weer.  We danken sponsoren en iedereen die er aan mee gewerkt heeft om deze dag onvergetelijk te maken.