(Bron/foto: Voetbal Vereniging Rijsbergen)

Na het kampioenschap van vorig seizoen keert VVR na één jaar afwezigheid terug in de 3de klasse. Bij aanvang van de competitie stond de derby tegen v.v. Wernhout op het programma. Wernhout dat een jaar eerder is gepromoveerd en zich keurig heeft gehandhaafd in de 3de klasse.

Dat het een tandje sneller gaat in de 3de klasse was zeker het eerste half uur duidelijk. Wernhout was iets feller in de duels, won vaker de 2de bal en VVR was onrustig aan de bal. Dit bij elkaar opgeteld zorgde dat VVR niet echt in haar eigen spel kwam. Niet dat Wernhout veel grote kansen kreeg. Wernhout werd gevaarlijk uit 2 inworpen Davey Domen die van een inworp een corner maakt. Zijn verre inworp kwam voor het doel en werd net over gekopt. Bij een andere inworp bleef de bal hangen waardoor er een hachelijk moment ontstond. Daarentegen kreeg VVR ook een grote mogelijkheid toen Raf zich goed vrijspeelde en met een steekpas op maat Renzo een vrije mogelijkheid gaf om de bal voor te geven op Tygo de Koningen. Helaas kon Tygo niet bij de bal en ging de voorzet voorlangs. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam VVR iets beter in het spel en ging het zelf iets meer voetballen. VVR moest uitkijken voor de crossballen van de centrale verdedigers die de snelle buitenspelers aan het werk probeerde te zetten.

De 2de helft begon VVR voortvarend, Raf die slim over stapte en de bal kwam zo bij Renzo. Renzo die niet twijfelde en direct op doel schoot en zo was het in de 47ste minuut 1-0 voor VVR. Wernhout was even van slag en een goed moment om door te drukken. Helaas kregen we in de eind fase niet de bal op de juiste wijze voor het doel waardoor we niet echt grote kansen kregen. Na 15 minuten kwam Wernhout weer iets beter in het spel. Uit een vrije trap scoorde Wernhout de 1-1. De bal werd voorbij de 2de paal terug gekopt en binnengeschoten. Even later werd de linksbuiten aan de zijkant weggestuurd en die schoot op de voeten van Bram Janssen. VVR had ook nog een paar kleine kansjes maar gescoord werd er niet meer door VVR. Wel door Wernhout. In de 89ste minuut kwam een lange bal terecht bij de spits, doelman Bram kwam nog uit maar de spits tikte de bal net langs de doelman en de bal rolde langzaam in het doel van VVR. Daardoor kwam de eindstand van 1-2 op het scorebord. Over 14 dagen spelen we weer thuis. Deze keer tegen Gastel. De ploeg die op de eerste speeldag tegen een nederlaag opliep zal zich de volgende wedstrijd (zijn aankomend week vrij) op het eigen kunstgras willen revancheren van de nederlaag op de 1ste speelronde. Voor VVR wacht volgende week een uitwedstrijd tegen HVV’24 in Hulst