(Bron/foto: Koutershof Rijsbergen)

Op 21 september jl. hebben Roos Herman namens de Bibliotheek West-Brabant en Anton Daamen namens Koutershof hun handtekening gezet onder een nieuw 10-jarig huurcontract voor de bibliotheek in Koutershof Rijsbergen.

“De bibliotheek in Rijsbergen is één van onze drukst bezochte bibliotheken in Brabant. Naast het uitlenen van boeken is er op deze locatie ook voldoende ruimte om bewoners van de gemeente Zundert te ondersteunen en stimuleren in hun ontwikkeling. We hebben iedereen, zowel jong als oud, wat te bieden; activiteiten, cursussen, workshops en nog veel meer. Dit met een focus op leesbevordering, informeren, digitale geletterdheid en het aanleren van basisvaardigen zoals lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer.” zo vertelt Roos Herman namens de Bibliotheek West-Brabant.

“Wij zijn erg blij dat we onze goede samenwerking met de Bibliotheek West-Brabant kunnen verlengen tot minimaal 1 juli 2034”, zo verklaart Anton Daamen namens Koutershof. “De bezoekers van de bibliotheek brengen levendigheid in onze locatie. Het zou mooi zijn als de bibliotheek nog meer onderdeel wordt van Koutershof. Deze optie zijn we al samen aan het onderzoeken. Daarnaast betekent deze samenwerking voor ons als zelfstandig ontmoetingscentrum ook een financiële zekerheid op onze begroting. Zo kunnen we voor Rijsbergen een centraal maatschappelijk ontmoetingspunt zijn en blijven”.

“De keuze voor het verlengen van deze locatie betekent niet dat de bibliotheek gaat verdwijnen uit de andere kernen van de gemeente Zundert. Lezen en digitale geletterdheid krijgen in de komende periode nog meer aandacht van de overheid dan voorheen. Hierdoor kunnen wij ook in de andere kernen, dichterbij de bewoners zijn. Momenteel hebben we Haal- en Brengpunten in het woonzorgcentrum Rijserf in Rijsbergen, maar ook in het woonzorgcentrum De Willaert en het gemeentehuis in Zundert. We gaan onderzoeken of we de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van de bibliotheek verder kunnen uitbreiden.” verklaart Roos Herman.

Na de officiële ondertekening van het contract was er een feestelijk moment met medewerkers van de Bibliotheek West-Brabant en het bestuur van Koutershof. Allen kijken uit naar de continuering van de bestaande prettige samenwerking.