(Bron/foto: dedrieheerlijkheden.nl)

Op dinsdagavond 10 oktober 2023 houdt Sander Wassing een lezing over de beeldenstorm in relatie met Zundert.
Onrust in de Nederlandse samenleving is van alle tijden. In de zomer en herfst van 1566 raakten de gemoederen in het land oververhit. Een explosieve mix van religieuze, sociale en economische spanningen kwam op veel plaatsen tot een uitbarsting. Zundert bevond zich in het oog van de storm tussen Antwerpen en Breda waar beeldenstormers in augustus 1566 hebben toegeslagen.

Wat merkte men in Zundert en omgeving van deze turbulente periode? Waren inwoners betrokken bij de onrust rondom de Beeldenstorm of was men hier juist trouw gebleven aan de vorst en de Rooms-Katholieke kerk? Deden de commissarissen van de Raad van Beroerten ook in Zundert onderzoek? Tijdens de lezing komen deze en andere vragen uitgebreid aan de orde.
Sander Wassing is historicus en is in 2013 afgestudeerd, zijn scriptie ging over de Beeldenstorm en de Raad van Beroerten.

Café In Den Anker, Rucphenseweg 35, Zundert
Aanvang lezing om 19.30 uur (19.00 uur zaal open)

Voor leden van de Heemkundekring De Drie Heerlijkheden gratis, niet leden betalen € 2,50