(Bron/foto: Voetbal Vereniging Rijsbergen)

Afgelopen zondag was s.c. Gastel de tegenstander op sportpark de Laguiten.

Gastel kwam vorig seizoen uit in de 2e klasse en eindigde op de 9e plaats.
Gastel kon via de nacompetitie degradatie naar de 3de klasse niet voorkomen. De eerste wedstrijd uit tegen Steen werd door Gastel verloren. Voor een ploeg die kampioen wil worden niet de seizoenstart zoals gehoopt.

Gastel liet vanaf minuut 1 zien waarvoor het was gekomen naar Rijsbergen en scoorde al binnen 2 minuten de 0-1.
Na een goede lange bal van de keeper kwam de bal bij de behendige buitenspeler. Deze passeerde Roy met al dan niet een overtreding en gaf de bal voor richting de 2de paal op de andere buitenspeler die de bal direct uit de lucht in de verre hoek achter de VVR-doelman schoot.
Geen fijne start voor VVR. VVR wat eigenlijk geen grip kreeg op het gedreven Gastel. 2de ballen werden verloren maar ook de persoonlijke duels. Gastel hield de ruimtes goed klein waardoor het moeilijk voetballen was. De ervaren ploeg sloeg op de juiste momenten toe en veroverde de bal en probeerde dan via goed voetbal kansen te creëren.
Het creëren van kansen ging Gastel goed af maar doelman Bram Janssen was regelmatige een sta in de weg, of de bal werd ervoor door de verdedigers van VVR onderschept. In de 19de minuut was het dan alsnog 0-2.
Na een ingooi werd de bal voorgegeven en binnengekopt door de middenvelder van Gastel. Kon VVR er dan niks tegenover zetten? VVR zetten een aantal keren
Gastel goed onder druk wat balverlies opleverde. Vanuit de omschakeling kon VVR voor het doel komen van Gastel maar dit waren slechts speldenprikjes. In de 29ste minuut scoorde Gastel ook nog de 0-3. Na een lange bal van de keeper van Gastel werd de 2de bal gewonnen door Gastel. Die kopte de bal naar de spits die verlengde de bal op de buitenspeler van Gastel. Hij sneed naar binnen en schoof de bal binnen de 16 in de verre hoek.

Dit was ook de ruststand.
De 2e helft startte VVR beter aan de wedstrijd dan de 1ste helft. Het leverde wat schoten op de doelman van Gastel op. Daarentegen moest VVR waken voor de aanvalsdrift van Gastel. Gelukkig stond het vizier minder op scherp en lag de VVR-doelman regelmatig in de weg. In de 63ste minuut was het na goed druk zetten van Tygo de Koning dat de Gastel verdediger de bal zo in de voeten van Tygo Verdonk schoof, die zag Tijn vrijstaan die 1 op 1 met de keeper niet faalde.
Even daarvoor had dezelfde Tijn ook al een kans gehad maar toen wipte hij de bal over de keeper maar ook over het doel van Gastel. VVR ging opzoek naar de 2-3 maar deze bleef uit en creëerde hiervoor te weinig. Zeker toen Tygo Verdonk in de 70ste minuut tegen zijn 2de gele kaart aanliep werd het een moeizaam verhaal.
VVR probeerde wel maar kon niet en Gastel kon wel, maar koesterde de voorsprong waardoor erop het scorebord na iets meer dan 90 minuten 1-3 stond. Wederom een 1-3 nederlaag net als vorige week. Toen had je nog het gevoel dat er meer had ingezeten en nu heb je een kansloze middag gespeeld.
Een 0-3 achterstand poets je niet zomaar weg.

A.s. zondag gaat VVR proberen de eerste punten te halen in St. Jansteen en is v.v. Steen de tegenstander. Juist de ploeg waar Gastel tijdens de seizoensopening tegen een nederlaag opliep.