(Bron/foto: Stichting Brabant Maatjes)

Stichting Brabant Maatjes is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het vergroten van het bewustzijn over mentale gezondheid en het aanpakken van eenzaamheid onder jongeren. Samen met gedreven vrijwilligers vormen ze een hechte groep ‘maatjes’ die jongeren tussen de 18 en 35 jaar een veilige haven bieden om zichzelf te uiten en te bloeien. Door donaties kunnen ze jongeren helpen duurzame sociale contacten te ontwikkelen en hun sociale redzaamheid te vergroten, waardoor een cultuur ontstaat waarin mentale gezondheid centraal staat zonder stigma en met gemakkelijke toegang tot essentiële diensten en bronnen.

Brabant Maatjes programma

Het Brabant Maatjes programma biedt structureel eenzame jongeren de kans om hun sociale vaardigheden te versterken, hun zelfvertrouwen te vergroten, hun leven weer op de rails te krijgen en uit hun sociale isolement te komen. Sinds 2019 hebben ze meer dan 170 bijeenkomsten georganiseerd en meer dan 1350 jongeren bereikt waaronder ook in de gemeente Zundert, waarvan meer dan 500 uit hun sociale isolement zijn gehaald dankzij het programma.

Laagdrempelige activiteiten

Stichting Brabant Maatjes onderscheidt zich door het begrip van jongeren en hun behoeften, dankzij ruime ervaring in het organiseren van laagdrempelige activiteiten en positieve feedback van zowel partners als jongeren. Hun impact wordt erkend door de media en ze zijn genomineerd voor verschillende prijzen, wat hun waarde onderstreept en hen motiveert om door te gaan.

Steun en help jongeren uit hun sociale isolement!

Door Stichting Brabant Maatjes te steunen met donaties, helpt men structureel eenzame jongeren uit hun isolement te halen en eenzaamheid te verminderen, terwijl de mentale gezondheid van jongeren wordt bevorderd. Daarnaast bieden ze op hun website een online kennisplatform met succesverhalen, educatief materiaal en praktische tips om jongeren te inspireren en te ondersteunen. Doe vandaag nog mee en maak een positief verschil in het leven van jongeren in hun gemeenschap, waar ze samen een veerkrachtige en ondersteunende gemeenschap creëren waar jongeren kunnen groeien, bloeien en sterker worden.

Meer informatie:       www.brabantmaatjes.nl

Copyright:                 Stichting Brabant Maatjes

In november besteed de Parochiële Caritas Instelling Christus Koning aandacht aan het jongeren project: “ Stichting Brabant Maatjes”.

Zij presenteren zich tijdens de vieringen op genoemde datum, plaats en tijd.

De presentatie gaat plaats vinden in de volgende diensten:

  • Op zaterdag 11 november zijn we om 17.00 uur aanwezig in de Kerk Achtmaal en vervolgens om 19.00 uur in Wernhout.
  • Op zondag 12 november zullen we om 11.00 uur aanwezig zijn in de Kerk in Zundert.
  • Op zaterdag 18 november zien we elkaar om 17.00 uur in de Kerk Klein Zundert en om 19.00 uur in de Kerk Rijsbergen.