(Bron/foto: Zundert Alert)

Deze week werd een bejaard echtpaar het slachtoffer van een insluiping/babbeltruc, waarbij verscheidene sieraden werden weggenomen.

Omstreeks 10:45 uur werd er aangebeld bij de woning van de slachtoffers, gelegen op de Beukenlaan in Zundert. Nadat de voordeur van de woning was geopend, werd de woning betreden door een buitenlandssprekende vrouw. De vrouw liep direct door tot aan de woonkamer van de woning en wist de slachtoffers aldaar af te leiden.

Ondertussen werd de woning via de nog openstaande voordeur, ongezien betreden door een man. De man is vervolgens vermoedelijk de slaapkamer van de woning gaan doorzoeken, terwijl de slachtoffers nog altijd werden afgeleid door de vrouw. Tijdens de doorzoeking van de slaapkamer werd de man echter onverhoopt gestoord, waarna de vrouw en de man direct besloten de woning te verlaten en te vluchten. Op dat moment had de man reeds verscheidene sieraden buitgemaakt.

De slachtoffers konden enkel een summier signalement geven van de vrouw:

– zij had een getinte huidskleur;

– zij was klein, doch fors van postuur;

– zij had zwart, kort krullend haar en;

– zij droeg een witte blouse en zwarte broek.

De slachtoffers hebben aangifte gedaan en de politie onderzoekt deze zaak. Heeft u gisteren omstreeks 10:45 uur op de Beukenlaan in Zundert iets verdachts gezien en/of gehoord, of beschikt u over camerabeelden waarop de vermoedelijke verdachten zichtbaar zijn? Laat het ons dan alstublieft weten! U kunt ons bereiken via het telefoonnummer: 0900-8844, of anoniem (M.) via het telefoonnummer: 0800-7000.

BVH-registratienummer: PL2000-2023279257.