(Bron/foto: Rucphenrtv.nl – 106.4 FM in de ether/Ziggo op het TV kanaal 45)

De Rucphense Heemtuin is van zaterdag 23 december t/m maandag 1 januari gesloten voor het publiek. Dinsdag 2 januari, donderdag 4 en vrijdag 5 januari kan men weer terecht van 09.00 tot 16.00 uur. Inmiddels staan voor het nieuwe jaar tal van activiteiten op het programma.
Zondag 14 januari vanaf 13.30 uur is de nieuwjaarsreceptie voor vrijwilligers met eventuele partners.

Tijdens deze bijeenkomst wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar en vooruitgekeken naar alles in het nieuwe jaar. Ook worden zeven nieuwe vrijwilligers voorgesteld, die zich afgelopen maanden hebben aangemeld. Zaterdag 2 maart is de eerste les van de nieuwe voorjaarscursus kruiden voor beginners uit een serie van 6. Voor informatie of aanmelding kan men terecht via:

heemtuin@heemtuinrucphen.nl

Vrijdag 15 maart doet Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen (SVHR) weer mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Van 9.00 tot 16.00 uur wordt het onderhoud en restauratie van de banken in de tuin aangepakt. Vrijwilligers (ook nieuwe) die daarbij willen assisteren kunnen zich aanmelden. Zondag 17 maart is de eerste zondagsopenstelling. Het publiek kan terecht van 13.00 – 16.00 uur.