(Bron: Kerststallen tentoonstelling bavo kerk – Foto’s Christian Rombouts)

Tijdens de beide kerstdagen zal  in de St.Bavokerk in Rijsbergen weer een kerststallen tentoonstelling te zien zijn.  De werkgroep voor de opbouw van zowel de grote binnen- als buitenkerststal,  de groep die de sfeervolle kerstversiering verzorgt, en de groep die de tentoonstelling organiseert, en het gehele pastorale team,  hebben  de gezamenlijke missie om  ‘de St. Bavokerk een sfeervolle ontmoetingsplek te laten zijn  voor velen, zowel tijdens alsook  buiten de kerstvieringen om’.

Op woensdagmiddag 13 december werd er in de hal van de St. Bavoschool volop gekleurd, geknipt en geplakt. Het was knutselmiddag van 13.30-15.00 uur voor  de kinderen die een kerststal wilden maken.

De eigengemaakte stalletjes zijn vervolgens te zien tijdens de expositie op, 1e en 2e Kerstdag van 11.00-16.00 uur in de St. Bavokerk.

Foto’s van weleer

Zoals voorgaande jaren kan iedereen de tentoonstelling gratis komen bekijken tijdens beide kerstdagen. Behalve kerststallen en kerstgroepen  is er een foto tentoonstelling van Charles Luijten.  Dit keer een verzameling van foto’s met gebouwen en locaties van weleer en van nu, alles uit eigen omgeving. De foto’s leveren vaak veel gespreksstof, met als eerste zin “witte nog….”, en dan komen de verhalen en herinneringen vanzelf. Dus om niets te missen, kom kerststallen en foto’s bekijken tijdens de kerstdagen.  Kinderen hoeven zich niet te vervelen, zij kunnen een kerstster met kerstwens kleuren en  uitknippen en in de grote boom hangen. . Tentoonstelling is op beide dagen van 11.00 tot 16.00 uur in de St. Bavokerk.