(Bron/foto: Vogelrevalidatiecentrum Zundert)

Dankzij een oplettende passant en een mooie samenwerking met Dierenasiel Breda is deze buizerd weer in goede gezondheid vrijgelaten.

AVONTUREN VAN DE DIERENAMBULANCE
Dierenasiel Breda

Onlangs kreeg onze vrijwilliger Ben weer een mooie melding tijdens een van zijn vele diensten die hij op de dierenambulance rijdt. Net na het vrijlaten van de ‘prikkeldraad-oehoe’ kwam deze buizerd op zijn pad. Hij werd aangetroffen op de vluchtstrook van de A27 ter hoogte van Oosterhout. Een passant is gestopt en kon de buizerd zo pakken. Hij heeft hem in de auto gezet en de dierenambulance gebeld. Wat de buizerd mankeerde is niet bekend, maar het feit dat hij zich zo liet pakken is natuurlijk niet goed. Ben heeft de vogel in onze speciale roofvogelkist geplaatst en naar het Vogelrevalidatiecentrum Zundert gebracht. Er was geen externe schade zichtbaar en na enkele dagen rust ging het gelukkig weer beter met deze knappe vogel. Zo goed, dat ook hij weer is vrijgelaten in de natuur. Daar doen we het voor 🫶!

Wil je je ook inzetten voor dieren in nood? We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons team van de Dierenambulance (voornamelijk) voor de avond- en/of nachtdiensten willen versterken.

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op onze website: https://docbreda.nl/dierenambulance/vrijwilligerswerk/

Kan een afbeelding zijn van havik