(Bron/foto: Rinske van Beers-Snellen)

Voor ons zijn de Masters elk jaar weer een cadeautje. De kers op de taart. Dit jaar heeft Barry zich als tweede geplaatst, maar even zo vrolijk heeft hij een minder jaar en zit hij op dag één op de reserve bank en mag hij het komend jaar weer proberen Berlicum te halen. De top van Nederland is sterk in de breedte en zeer aan elkaar gewaagd. Dus ook al heeft Barry zich al heel wat jaren op rij geplaatst, deelname is nooit een zekerheid.

We genieten de eerste avond dan ook uitgebreid van een lekker maal in het hotel en ik mag vandaag uitslapen tot 8.15 uur. Als ik aan het ontbijt zit, laat ik het allemaal nog eens op me inwerken en hoewel Barry hier voor de winst komt, besluiten we dat onze week nu eigenlijk al weer geslaagd is. We zijn hier weer maar mooi…samen.

In mijn ééntje zit ik in alle rust de wedstrijd te aanschouwen. Ik heb er nog steeds geen bal verstand van, maar zowel Volkan als Barry lijken in het begin van de wedstrijd nog wat zoekende. Applaus en bewondering van het publiek voor een bal van Barry. Nou dan zal het wel een mooie zijn. Vond ik ook hoor, maar dat vind ik van allemaal dus wie ben ik?

Het voordeel van verhaaltjes schrijven is dat ik tussendoor een beetje afleiding heb. Zo worden onze werelden één en voel ik me nog meer met hem verbonden. En het is ook helpend tegen de spanning, hoewel ik die, nu in de eerste wedstrijd nog niet voel. Lastig vind ik het te zien wanneer hij worstelt, maar dat hoort erbij en ook daar ga ik steeds beter mee om.

Barry gaat met een voorsprong van 20-10 in 14 beurten de pauze in. Na een jaar of 12 ervaring weet ik dat een wedstrijd na de rust volledig kan keren. Dus ook hier geen enkele garantie.
Inmiddels krijg ik gezelschap en focus ik me opnieuw op de wedstrijd en het gesprek met Henny Wezenbeek. Die straalde in 2008 al veel rust uit toen ik hem tijdens de bekerfinale in Rijsbergen leerde kennen en dat is nog niet anders.

Dus ook ik bewaar mijn rust en zie Barry punten maken, hier en daar missen en voor ik het weet is hij aan de eindstreep in 24 beurten.

Volkan Cetin moet er nog 20 in de nabeurt. Niks is onmogelijk, maar ik acht de kans dat dat gaat lukken op dit moment niet zo hoog in. Niet omdat Volkan dit niet zou kunnen, maar hij had volgens mijn kennersoog niet veel grip op de tafel deze partij.

Nadat hij zijn 3e punt mist, kan ik opgelucht ademhalen. Barry wint zijn eerste partij.

Nu eerst maar weer eens eten lijkt me. Dan morgen weer een nieuwe dag.

Morgenavond 18.30 uur weer te volgen via

https://tv.kozoom.com/nl/event/39577

Of live in het Beneluxtheater natuurlijk