(Bron: Rinske van Beers-Snellen – Foto’s: Billiard pictures)

Gisteren viel de beslissing in de laatste poulewedstrijden. Een enkeling waaronder Joey de Kok (26 jaar) wist zich na 2 wedstrijden echter al te plaatsen voor de kwartfinales. Hij versloeg eerst Glenn Hofman die op de wereldbeker in Egypte nog 3e werd en vervolgens ging hij ook met winst aan de haal tegen Dave Christiani. Ik kan intens genieten van het succes van onze jongelingen omdat ik weet wat zij en hun ouders hebben moeten investeren in hun zo geliefde sport. Mooi dat dit beloond wordt. De stralende gezichten zijn goud waard.

Ook Barry wist al 2 wedstrijden te winnen, maar in zijn geval is plaatsing nog geen zekerheid. Hij heeft voldoende aan gelijkspel en zelfs verlies kan genoeg zijn, afhankelijk van de wedstrijd op de andere tafel. Afwachten nu dus.

Het was nog een lange dag tot 20.30 uur, dus besloot ik een paar uur voor mezelf te nemen, zodat Barry lekker in de zaal de wedstrijden kan kijken. Ik ga heerlijk een uurtje wandelen. De sneeuw kraakt onder mijn poezelige voetjes en het zonnetje schijnt. Vervolgens geniet ik van een lekkere gamba salade en ik pak nog wat rust in de hotelkamer. Elke Masters denk ik weer: ‘mooier dan dit wordt het niet.’ En wat blijkt? Jaar na jaar geniet ik meer en wordt het steeds weer mooier. Leven in het moment heet dat tegenwoordig geloof ik.

In de ronde voor Barry wist ook de andere “kleine” benjamin Sam van Etten zich, mede door een serie van 13 in de eindfase, zich te plaatsen voor de kwartfinales.

Vanavond steunen Anita en ik elkaar weer, in de hoop dat onze mannen zich ook weten te plaatsen.

Met de pauze is de stand 11-20 in 9 voor Jerry Hermans. Van belang is ook wat er op de andere tafel gebeurt: op dit moment staat Jean-Paul 19-10 in 13 voor op Volkan Cetin. Geen idee wat dit voor consequenties zou hebben op Barry zijn kansen. Dat heeft ook nog geen enkele zin om daar halverwege over te speculeren. We hebben gisteren gezien dat er na de pauze van alles kan gebeuren.

En wederom weet Barry het Jerry, die een bangelijk goede start had, moeilijk te maken. Even ging het na de pauze gelijk op, maar Barry was wederom het tweede deel enorm in vorm en weet de partij ineens vrij makkelijk naar zich toe te trekken. Het dringt nog niet helemaal tot me door. Maar dat zal ongetwijfeld nog komen.

Vandaag om 18.30 uur de kwartfinale tegen Jean-Paul de Bruijn. Bedankt voor gisteren Anita, vandaag zitten we weer wat verder uit elkaar.