(Bron/foto: Zundert Breed)

Het programma Dementie en (N)u helpt mantelzorgers en familieleden om dementie te begrijpen en hiermee om te gaan. Surplus start dinsdag 20 februari aanstaande een training voor mantelzorgers in de gemeente Zundert die te maken hebben met dementie. Ook meedoen? Stuur een e-mail naar mantelzorg-zundert@surplus.nl of bel 076 – 597 22 00.

“Na het succes van de laatste training en vanwege toenemende vragen van mantelzorgers over Dementie is er weer een nieuwe groep ingepland”, vertelt Petra van Aert, mantelzorgondersteuner bij Surplus. Tijdens negen bijeenkomsten bespreken deelnemers thema’s zoals inleving in de veranderende beleving en gedrag, omgaan met zorg, communicatie, regelzaken, veiligheid en zelfzorg. Het lesprogramma is een initiatief van IntoDmentia foundation, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen. Deelnemers ervaren herkenning en steun in deze bijeenkomsten. Indien gewenst kunnen deelnemers na de training aansluiten bij het lotgenotencontact dat één keer per maand wordt georganiseerd. Hier komen deelnemers samen en ervaringen uitwisselen.

Start groep

Op dinsdag 20 februari aanstaande start een middaggroep. Iedereen is welkom! De bijeenkomsten zijn steeds van 14.00 uur tot 16.00 uur en vinden plaats in het Wierenbos in Wernhout.

Deelname is gratis

Zowel deelname aan de bijeenkomsten als het verstrekte cursusmateriaal is gratis voor alle Zundertse mantelzorgers.

Aanmelding en informatie

De groep bestaat uit maximaal tien deelnemers. Wanneer deze groep vol is, worden belangstellenden op een wachtlijst geplaatst. Rond september 2024 starten er weer nieuwe groepen. Neem voor aanmelding of informatie over mantelzorg of buddyhulp contact op via e-mail mantelzorg-zundert@surplus.nl of bel Surplus 076 – 597 22 00.