(Bron/foto’s: St. Assortimentstuin Zundert/ Zundert Breed/Trappistentrappers)

Stichting Assortimentstuin Zundert en Vereniging Trappistentrappers bundelen krachten voor vergroening van Biketuin.

Afgelopen zaterdag, 17 februari, markeerde een mijlpaal voor de Assortimentstuin in Klein-Zundert, aangezien Stichting Assortimentstuin Zundert en Vereniging Trappistentrappers een gezamenlijk initiatief lanceerden om de biketuin te verrijken met inheemse bomen. Deze groene inspanning werd mogelijk gemaakt door de groenbijdrage van de gemeente Zundert.

Met de actieve betrokkenheid van ongeveer 20 enthousiaste vrijwilligers werden maar liefst 80 inheemse bomen geplant, waarmee de biodiversiteit en het groene karakter van de Assortimentstuin werden versterkt. Deze samenwerking laat de gedeelde missie zien voor het behoud van het groene karakter van de tuin en het stimuleren van duurzaamheid binnen de lokale gemeenschap.

De Assortimentstuin in Klein-Zundert, oorspronkelijk aangelegd als een showtuin voor boomkwekers, heeft in de afgelopen jaren een transformatie ondergaan tot een openbare groene oase voor alle inwoners van Zundert en Klein Zundert. Sinds de overname door Stichting Assortimentstuin heeft het terrein zich ontwikkeld tot een ontmoetingsplaats waar natuur en recreatie samenkomen.

Het doel van Stichting Assortimentstuin is om deze groene ruimte te behouden en verder te ontwikkelen tot een robuuste, veilige en inspirerende plek voor de gemeenschap. Het bestuur van de stichting is toegewijd aan het plannen en implementeren van nieuwe initiatieven om deze visie te realiseren, waaronder het aanleggen van wandelpaden, sport- en speelvoorzieningen, moestuinen en mogelijk zelfs het introduceren van dieren.

Een van de opvallende projecten in de pijplijn is de aanleg van een mountainbikeroute door de Trappistentrappers uit Wernhout, die speciaal ontworpen is om ook jongere fietsers, ‘de trappertjes’, een uitdagende maar toegankelijke mountainbikebaan te bieden. Door deze natuurlijke fietsroute in de biketuin te integreren, hopen beide organisaties een breed scala aan omwonenden te trekken en de gemeenschap te verenigen in hun liefde voor buitenactiviteiten en natuurbehoud.

Deze geslaagde dag waarop we bomen hebben geplant en de doorlopende inzet van Stichting Assortimentstuin Zundert en Vereniging Trappistentrappers laten zien dat we echt om onze gemeenschap geven. Samen werken we aan het welzijn van onze omgeving.

Over Stichting Assortimentstuin Zundert

Stichting Assortimentstuin Zundert streeft ernaar om groene ruimtes toegankelijk te maken en te behouden voor alle inwoners van Zundert en Klein Zundert. Door middel van diverse initiatieven en samenwerkingsverbanden zet de stichting zich in voor het creëren van een duurzame, groene omgeving die gemeenschapszin en welzijn bevordert.

Meer informatie vindt u op www.assortimentstuin.nl

Over Vereniging Trappistentrappers

Vereniging Trappistentrappers is een fietsvereniging gevestigd in Wernhout, die zich richt op het bevorderen van fietsplezier en gemeenschapsbetrokkenheid. Met een passie voor natuurlijke omgevingen en buitenactiviteiten werkt de vereniging aan het ontwikkelen van fietsroutes en het organiseren van evenementen die liefhebbers van alle leeftijden aanspreken.

Meer informatie vindt u op www.trappistentrappers.nl

Bron: Stichting Assortimentstuin Zundert