Home Stichting LeefALSlili wandelt voor Serious Request 2023

  Stichting LeefALSlili wandelt voor Serious Request 2023

  178
  Kaart niet beschikbaar

  Datum/Tijd
  Date(s) - 15 oktober 2023
  Hele dag

  Locatie
  start bij d n ouwe sigaar

  Categorieën Geen Categorieën


  (Bron/foto’s: LeefALSlili)

  Op zondag 15 oktober 2023 organiseert de stichting leefALSlili een wandelevenement in Zundert.
  Met de wandeltochten zamelt leefALSlili geld in voor 3FM Serious Request 2023* dat dit jaar in actie komt voor stichting ALS Nederland. Deelnemers aan het wandelevenement kunnen kiezen uit twee routes.
  Met speurALSlili ga je op ontdekkingstocht door het dorp en zoek je de verdwenen mascotte ‘Lama Luna’. Deze route is 4 km en is o.a. geschikt voor kinderen. Voor de winnaar is er een mooie prijs. De route van wandelALSlili is gericht op de meer gevorderde wandelaar die wel van een beetje avontuur houdt. Je wandelt 14 km in de omgeving van Zundert over verharde en onverharde paden met soms onverwachte afslagen.

  Deelnemers kunnen zich op zondag 15 oktober vanaf 10:00 uur inschrijven bij D’n Ouwe Sigoar, Molenstraat 12 in Zundert.
  Voor €5 ontvang je een routebeschrijving waarmee je zelf op pad kunt. De opbrengsten gaan volledig naar stichting ALS Nederland. Zij financieren wetenschappelijk onderzoek naar oorzaak, genezing en behandeling van de ziekte.

  Lilian Herijgers kreeg in 2019 de diagnose ALS. Ze zet zich in om ALS onder jonge mensen onder de aandacht te brengen. Hiertoe richtte ze haar stichting leefALSlili op en begon met de publicatie van het kindervoorleesboek Lama Luna waarvan er inmiddels meer dan 300 verkocht zijn. Het organiseren van een sponsorloop of wandelevenement stond al langer op de planning maar door corona werd de realisatie lastig. Dit jaar komt het er dan eindelijk van en organiseert de stichting leefALSlili haar eerste sportieve evenement dat toegankelijk is voor iedereen.

  *3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland.
  In de week voor Kerst van 18 t/m 24 december betreden de 3FM-dj’s het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Hier zetten ze zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ALS-patiënten.