Deze week staat er een crystal-meth-escaperoom achter de brandweerkazerne aan de Hofdreef in Zundert.
Dit heeft alles te maken met de Week van de Veiligheid die vandaag – maandag 11 oktober 2021 – van start gaat. De escaperoom werd vanmorgen geopend door de burgemeesters van politiedistrict De Baronie.
Zij speelden als eerste het escaperoom-spel.

De crystal-meth-escaperoom is een initiatief van de politie. Het is een vrachtwagentrailer die is omgebouwd tot mobiel crystal-methlab. Tot en met februari 2022 staat de escaperoom op verschillende locaties in Zeeland en West-Brabant.

Educatief kennismaken

Een geweldig initiatief’ opent burgemeester Vermue. ‘De escaperoom laat inwoners op een laagdrempelige, educatieve manier kennismaken met crystal-methlabs. Hoe is een crystal-methlab te herkennen? Wat zijn de gevaren? En hoe verdachte situaties (anoniem) te melden? De escaperoom geeft antwoord op al deze vragen’.

‘Veel drugslabs worden ontdekt na tips van buurtbewoners’, vervolgt Vermue. ‘Het is daarom erg belangrijk dat onze inwoners weten hoe ze een drugslab kunnen herkennen én hoe ze dit (anoniem) kunnen melden’.

De escaperoom is voor belangstellende inwoners geopend op dinsdagavond, tussen 19.00 en 22.00 uur én woensdag- en donderdagmiddag (13 en 14 oktober), tussen 15.00 en 17.00 uur. Er geldt een vrije inloop.

Over de Week van de Veiligheid

Tijdens de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid staat Nederland in het teken van Veiligheid. Van maandag tot en met donderdag worden verschillende veiligheidsthema’s belicht. Dit jaar zijn dit achtereenvolgens: cyber/gedigitaliseerde criminaliteit, overvallen, ondermijning en geweld. Dit jaar ligt de focus op ondernemers. Ervaringen en tips over deze onderwerpen worden gedeeld in dagelijkse, online avondtalkshows.

(Bron/foto: gemeente Zundert)