(Bron: internetbode – Foto: Vv Zundert)

Door: Addo Sprangers

Jan Hereijgers gaat volgend seizoen aan de slag bij VV Zundert als hoofdtrainer, na drie jaar VV Schijf. Trainer en club kwamen een contract voor één seizoen overeen.

Hereijgers speelde in de jeugd bij VV Wernhout en haalde hier ook het eerste elftal. Door blessures moest hij noodgedwongen vroeg stoppen met voetballen. In het trainerschap vond hij vervolgens een nieuwe hobby en passie. Ook haalde hij de nodige trainingsdiploma’s.

Internationale ervaring

Als trainer deed Hereijgers ervaring op in de jeugd van Wernhout, Alliance en NAC Breda. Met een periode bij de Dutch Lions in Amerika deed de oefenmeester tevens internationale ervaring op. Terug in Nederland trok het seniorenvoetbal. Vaak in combinatie met hoog spelende jeugdteams als Halsteren of NAC Breda. De assistentschappen bij Wernhout en Moerse Boys waren steeds een opmaat voor het echte werk. Met Wernhout van de Vijfde naar de Vierde Klasse gepromoveerd en recent dus voor het derde jaar op rij actief met VV Schijf in de Derde Klasse. Bij VV Zundert wordt hij de opvolger van Jack Sweres.

Ambitieus

“Zundert zocht en vond met Jan een jonge, ambitieuze trainer die net als Zundert sportief wil doorgroeien,” zo meldt de club op haar website. “Jan heeft veel zin in deze klus en wil ambitieus met Zundert een stabiele tweedeklasser worden. Wij denken met Jan een kundige trainer te hebben vastgelegd, die goed past bij onze vereniging en de steeds bredere, maar nog steeds jonge selectie.”