(Bron/foto: gemeente Zundert)

In 2022 organiseert de gemeente Zundert een aantal nieuwe acties voor inwoners om thuis energie te besparen. Er zijn acties voor huurders, minima en woningeigenaren.

Hogere energiekosten zijn overal in het nieuws. Daarnaast zien we dat er een groeiende behoefte is om duurzamer te leven, het wooncomfort te verbeteren en energie te besparen. De gemeente wil inwoners hier graag bij ondersteunen. Daarom organiseren we ook dit jaar acties voor inwoners om energie te besparen.

Extra aandacht voor minima en huurders

Dit jaar gaat de aandacht in het bijzonder uit naar minima en huurders. “Inwoners met een kleine beurs of die een woning huren, willen wij ook stimuleren om thuis energie te besparen en de energierekening te verlagen. Want ook met goedkopere maatregelen is er al volop te besparen. Denk aan tochtstrips, ledlampen of een waterbesparende douchekop,” aldus Johan de Beer, wethouder Duurzaamheid.

Daarom organiseert de gemeente op woensdag 19 januari van 19:30 uur tot 20:30 uur een online informatieavond voor huurders. Zij ontvangen tips om eenvoudig energie te besparen. Aanmelden kan via de website van het Regionaal Energieloket: www.regionaalenergieloket.nl

Inwoners met een kleine beurs konden begin januari ook al een cadeaubon van 60 euro aanvragen. Met de cadeaubon kunnen zij producten kopen om energie te besparen. Er zijn al zo’n 140 cadeaubonnen aangevraagd. Vanaf nu is het ook voor woningeigenaren mogelijk om een cadeaubon aan te vragen op www.regionaalenergieloket.nl/zundert/cadeaubon.


Over de acties

De gemeente organiseert de acties in samenwerking met het Regionaal Energieloket, Stichting WindCent en Thuisvester. De gemeente betaalt de acties uit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Dit is een landelijke regeling. Met de RREW zetten gemeenten projecten op om inwoners te stimuleren tot energiebesparende maatregelen in huis. Daarnaast gebruiken gemeenten de regeling om advies te geven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie.