(Bron: internetbode – Foto; Charles Luijten)
Door: Charles Luijten

Met name de jeugd en de ouderen genoten ervan.

Een grote plus voor het dorp is dat zich zeven personen hebben ingezet om na enkele jaren weer een Oranjecomité te vormen. Daaraan heeft het lange tijd ontbroken. Dankzij het comité konden de kinderen tot 12 jaar weer gezellig uit hun dak gaan middels een gevarieerd programma. Zo was er een zogeheten Koningsjacht: hierbij moest men links en rechts in het dorp speuren naar koningsfiguren. Het feest werd in Koutershof afgesloten waar later in de middag nog een show was en een goochelaar op de bühne verscheen.

Op uitnodiging van het gemeentebestuur werd door de gedecoreerden uit de hele gemeente Zundert met een glaasje oranjebitter een toost uitgebracht op de jarige vorst Willem-Alexander en bracht de Rijsbergse harmonie St. Cecilia hen een aubade.

Feestmiddag

In 2020 en 2021 kon de feestmiddag vanwege de coronapandemie geen doorgang vinden. Sinds 2013 wordt die middag gehouden op initiatief van Charles Luijten, samen met zangeres Nicole Frijters. Het festijn valt derhalve buiten de organisatie van het Oranjecomité en de Gemeente Zundert. In De Harmoniezaal kregen de ouderen een uitgebreid muzikaal repertoire voorgeschoteld van ouderen nieuwe nummers. 

Zij genoten van meezingers waarop naar hartenlust werd meegedeind. Daarnaast kregen de bezoekers traktaties én een rood-wit-blauw vlaggetje om mee te zwaaien bij het ‘Lang zal hij leven’ voor de jarige koning Willem-Alexander. Dat ging er in als koek.