(Bron: internetbode – Foto: Frank van Delft)
Door: Monique Jansen

Dinsdag 5 juli 2022 zijn er twee nieuwe Van Gogh wandelroutes geopend in Van Gogh Nationaal Park. Wandelaars treden in de voetsporen van Van Gogh met de nieuwe wandelroutes in Zundert (8 km) en Etten-Leur (14 km) en ontdekken het landschap dat hem inspireerde. 

De opening van beide routes vond vanochtend plaats bij één van de bezienswaardigheden langs de Van Gogh wandelroute in Etten-Leur: De Zwarte Schuur in natuurgebied De Pannenhoef. |
Wethouders Ralph Bogers en Jean-Pierre Schouw van resp. gemeenten Zundert en Etten-Leur openden samen met Frank van den Eijnden, Operationeel directeur Van Gogh Nationaal Park de routes door symbolisch het routepaaltje in de grond te slaan. Terreinbeheerder Bart Pörtzgen van Brabants Landschap gaf een introductie op De Pannenhoef.

De routes zijn nummer twee en drie in een reeks van vijf wandelingen die VisitBrabant Routebureau ontwikkelt in opdracht van Van Gogh Nationaal Park. In februari 2022 werd de eerste wandelroute geopend in Nuenen. Later dit jaar volgen nog twee Van Gogh wandelingen in Helvoirt en Tilburg.