‘Heel Zundert bakt” op burendag 24 september

Samen bakken tegen eenzaamheid. Na het grote succes in 2021 organiseert stichting Met je hart ook dit jaar weer de actie ‘Heel Zundert bakt’. Bij de uitvoering wordt samengewerkt met enthousiaste vrijwilligers van ’t Stokperdje. We willen met de actie ‘Heel Zundert bakt’ zoveel mogelijk inwoners van Zundert thuis laten bakken en al het lekkers bezorgen bij zorginstellingen en alleenwonende ouderen in de gemeente.

Kinderen zijn een lichtpunt voor ouderen
Wij zoeken kinderen die, samen met hun ouders iets voor een ander willen maken. Ze gaan zelf thuis bakken: denk aan taartjes, cup cakes, koekjes of iets dergelijks. Dit brengen ze naar de ouderen toe met een lief kaartje. Zo kunnen jongeren iets betekenen voor een oudere die zich eenzaam voelt. Een leuke activiteit voor kinderen samen met huisgenoten.
Win-Win!

Op de burendag van het Oranjefonds
De actie wordt gehouden op de landelijke burendag, zaterdag 24 september. Juist op deze dag gaan we weer een groot aantal oudere
buurtgenoten blij maken met heerlijke baksels. Alle baksel kunnen worden ingeleverd bij ’t Stokperdje, De Brug 15 in Zundert. Van daaruit bezorgen de bakkertjes het gebak bij de ouderen. Iedereen die meedoet krijgt nadere informatie per e-mail toegestuurd.

Wat een geweldige dag
Reacties uit 2021:
-“Wat hebben we genoten van ons contact met de 2 oudere dames. Een gezellig praatje gemaakt en alles te weten gekomen over vroeger. Onze kinderen vonden ‘t superleuk om hun gebakjes en brief af te geven.” 
-“Zojuist is onze jongste op de twee aangegeven locaties geweest. Beide bewoners waren erg blij met de zelfgebakken appelbuikjes.”
-“ Wat een ontzettend leuke actie. De bewoners hebben de cakejes net met de koffie op en hebben zich het goed laten smaken! Bedankt!”

Doe ook mee
Wil je meedoen aan ‘Heel Zundert bakt’? Meld je dan aan vóór maandag 19 september via de mail: heelzundertbakt@gmail.com