De droogte zorgt voor verhoogd risico op natuurbranden. Deze zijn grillig en moeilijk te bestrijden. Daarom starten wij met het maaien van bermen langs natuurgebieden in onze gemeente. Dit doen wij op dringend verzoek van de brandweer. Met het maaien van deze bermen, voorkomen we dat er bermbranden ontstaan die kunnen overslaan naar een natuurgebied. Het maaien duurt naar verwachting een paar dagen.

Volgens de weersvoorspellingen gaat het regenen. Helaas blijft het risico op bermbranden hoog. De bermen zijn zo sterk verdroogd dat deze geen water meer opnemen. Om weer water op te gaan nemen, moeten de bermen opnieuw aangroeien. Daarom maaien wij deze. Het volledig maaien van sommige bermen komt niet overeen met ons ecologisch maaibeheer. Maar, gezien het hoge risico, krijgt de veiligheid in dit geval voorrang.

Benieuwd welke bermen wij gaan maaien? ➥ www.zundert.nl.

Wij nemen dus maatregelen om natuurbranden te voorkomen. Jij kunt ons hierbij helpen. Lees onderstaande tips en let hierop als je in een natuurgebied bent:

  • Rook liever niet in een natuurgebied.
  • Gooi afval in de afvalbak.
  • Houd je aan de regelgeving open vuur in de natuur.
  • Let op waar je je auto parkeert.

Meer informatie ➥ www.brandweer.nl/onderwerpen/natuurbrand/.

Door: Joyce Vermue, burgemeester gemeente Zundert. Bron (tekst en foto): Facebook