Politieteam Weerijs waarschuwt inwoners van de gemeente Zundert voor fietsendiefstallen. De politie ziet de laatste tijd namelijk een flinke toename van het aantal diefstallen in de gemeente. Vooral elektrische fietsen zijn het doelwit van criminelen.

Afgelopen maand ziet de politie een toename van het aantal fietsendiefstallen in Zundert. De politie waarschuwt inwoners daarom om extra alert te zijn. Vooral elektrische fietsen zijn geliefd bij de criminelen. Ook doet de politie een oproep: “Ziet u een verdachte situatie, bel dan 112!”

De politie roept mensen die de dupe zijn van een diefstal op om altijd aangifte te doen. “Vermeld hierbij het framenummer.”

Tips
De politie deelt meerdere tips om diefstal te voorkomen. “Gebruik je een ketting- of kabelslot? Bevestig het dan hoog en los. Hoog van de grond bemoeilijkt het gebruik van een betonschaar en doorzagen is moeilijker wanneer het slot los hangt. Wanneer een kettingslot tegen de grond hangt, kan de grond worden gebruikt bij het breken van een slot. Een beugelslot kun je het beste zo laag mogelijk hangen. Vul de ruimte binnen de beugels zoveel mogelijk op.” Ook adviseert de politie mensen om een diefstalpreventiechip aan te brengen, gebruik te maken van een stalling, geen waardevolle spullen in fietstassen achter te laten en om te zorgen voor een goed slot op de deur van de schuur of berging.

Bron: Gemeente Zundert, foto ter illustratie (www.pexels.com)