Zondag 28 augustus vinden de Nederlandse Kampioenschappen Kruisboogschieten 20 meter traditioneel plaats in Sporthal ‘t Trefpunt te Rijsbergen. Deze worden georganiseerd door Kring Zundert, een overkoepelend orgaan bestaande uit negen kruisboogverenigingen uit de Gemeente Zundert.

Gezamenlijk gaan ze de mobiele Bondsbanen opbouwen op zaterdag 27 augustus zodat op zondag 28 augustus gestreden kan worden om het Nederlands Kampioenschap. De wedstrijden vangen aan om 11.15 uur en de schutters worden een half uurtje eerder verwacht zodat men op tijd kan beginnen. De verenigingen die het organiseren zijn: Nooit Gedacht, De Eendracht, Eendracht Maakt Macht, Komst des Vredes, De Gezellige Vrienden, Ons genoegen, Sint Hubertus, Zeldzaam Maar Zeker en de Toekomst.

Kom een kijkje nemen
“Het is een prachtige sport en als u interesse heeft, kom dan op zondag 28 augustus vrijblijvend een kijkje nemen in de sporthal te Rijsbergen. Ook informatie kunt u verkrijgen bij de verenigingen en er zijn mogelijkheden om de Kruisboog eens ter hand te nemen middels clinics of vrije verschietingen. Het is een sport voor alle leeftijden v.a. 12 jaar, en zowel voor Dames als Heren. Je schiet in verenigingsverband, in een team en op persoonlijke titel en het is een ontspannende sport die je tot op hoge leeftijd kunt blijven beoefenen. We zien jullie graag komen”, aldus de organisatie.

Bron: De Zundertse Bode, foto: Johan Tax