(Bron/foto: gemeente Zundert)

Van 8 tot en met 14 september is de Week van Lezen en Schrijven. Tijdens deze week wordt er landelijk aandacht gegeven aan mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. 

Wist jij dat ongeveer 1 op de 6 van de mensen in Nederland moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen? Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Grote kans dat ook jij iemand kent die moeite heeft met lezen of schrijven. Als je goed kunt lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer, ben je zelfstandiger. Lezen en schrijven kan helpen om sneller een baan te vinden. En om meer invloed uit te oefenen op geldzaken of je gezondheid. Wethouder Judith Kuijpers wil mensen aanmoedigen om hulp te zoeken: “Iedereen heeft wel wat. Je hoeft je niet te schamen als je laaggeletterd bent. Aarzel niet en zoek die hulp op!

Activiteiten in de gemeente Zundert

In de gemeente Zundert organiseren we tijdens deze week de volgende activiteiten:

  • Op donderdag 8 september staat van 11:00 – 13:00 uur het Digit-Taalhuis op de weekmarkt op het Nassauplein in Zundert. Kom langs voor een heerlijk kopje lettersoep. Ga in gesprek over laaggeletterdheid. En hoe jij jezelf of een ander kan helpen.
  • Op maandag 12 september bezoekt wethouder Judith Kuijpers de bibliotheek in Rijsbergen. Tussen 09:30 – 11:00 uur brengt ze een bezoek aan de Klik&Tik cursus. En om 14:00 uur bezoekt ze het Taalcafé.

Op www.taalwestbrabant.nl staat een overzicht van alle activiteiten in de regio.

Iedere maandag een Taalcafé en Digi-Taalhuis

Iedere maandag kun je in de bibliotheek in Rijsbergen werken aan lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Samen kijken we wat je nog wilt leren. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. 

  • Taalcafé is van 13:30 – 15:00 uur: kom Nederlands oefenen in het taalcafé
  • Digi-Taalhuis: 14:00 – 16:00 uur: Wil je oefenen met spreken, lezen of schrijven? Of met de computer en het internet? Bij het Digi-Taalhuis krijg je advies en hulp.

Het adres van de bibliotheek is: Koutershof 6, Rijsbergen.

Telefoon: 06 – 1805 2248, e-mail: digitaalhuis@bibliotheekwb.nl.