(Bron/foto: Voetbal Vereniging Rijsbergen)

De 2e wedstrijd van VVR dit seizoen was thuis tegen TVC Breda.

Het werd een 2-1 overwinning voor het vlaggenschip uit Rijsbergen.
Maar TVC Breda liet zien over een goede ploeg te bezitten. De promovendus deed bij vlagen zeker niet onder voor de degradant. Voorafgaand aan de return werd er 1 minuut stilte gehouden. Ook speelde VVR uit respect met rouwbanden.

Op het kunstgrasveld in Breda startte TVC Breda fel en probeerde het VVR het voetballen erg lastig te maken. Veel werd de linksbuiten Jeroen Ooms gezocht. Dit resulteerde in de 10e minuut in een 1-0 voorsprong voor de ploeg uit Breda. Na een lange bal nam hij deze goed mee en ging 1 op 1 naar Bram Janssen. De aanvaller kwam als winnaar uit de strijd door de bal onberispelijk achter de VVR-doelman binnen te schieten. Het spel golfde op en neer waar de aanvallen van TVC Breda het gevaarlijkst waren.
VVR zette goed druk op de doelman van TVC Breda die de bal aannam en bijna een cadeautje gaf aan VVR maar wist de bal net op tijd nog onschadelijk te maken. In de 30e minuut ging Tijn Bruijns achter een vrije trap staan en deze belande achter de doelman van TVC Breda in de kruising. Je merkt de vermoeidheid van TVC Breda waardoor ze minder druk gingen zetten, minder omschakelde waardoor VVR optisch meer balbezit kreeg. Tot echt grote kansen voor de VVR leiden dit niet.

De 2e helft eigenlijk een beetje hetzelfde spelbeeld als de 1e helft. Waarbij TVC Breda meer op de omschakeling ging spelen omdat de voorste spelers een beetje bleven hangen en vertrouwde op het sterke centrale duo achterin bij TVC Breda. In de 63e minuut werden Tygo Verdonk en Renzo Roelands afgelost door Tygo de Koning en Raf van Peer.
Twee frisse krachten om proberen te gaan voor de 3 punten. Het was Tygo de Koning die de linksback van dienst passeerde op snelheid alleen viel zijn voorzet net over het doel. Niet veel later kreeg werd Tygo goed vrij gespeeld alleen was zijn aanname niet goed waardoor de bal over de achterlijn rolde. Ook na een voorzet van de rechterkant stond alleen Friso Bosma voor het doel en dit was een prooi voor de centrale verdedigers van TVC Breda. Ook TVC Breda kreeg kansen. Jeroen Ooms zocht vaak het schot. Uit een geweldig steekbal van de 17-jarige van Rijndorp werd de bal door de linksback voorgetrokken en binnengeschoten door de spits Damen. Dit gebeurde in de 78e minuut.

Sjors werd klaargestoomd om in te vallen. Koud ingevallen viel de gelijkmaker. Een speler van TVC Breda werkte de bal in eigen doel. 2-2 dit was in de 84e minuut. TVC Breda en VVR koesterde het punt. Want in zo’n lastige uitwedstrijd niet verliezen is ook zeer belangrijk. In de 4e minuut van de blessuretijd nog een hachelijk moment voor het doel van Bram Janssen.
De speler van TVC Breda werd gehinderd. TVC Breda wilde een strafschop maar de scheidsrechter van dienst vond het geen overtreding. Direct hierna floot hij af en stond de 2-2 op het scorebord.

Omdat Chaam verloor (5-4 van WDS) loopt VVR een puntje uit op de nr. 2.