(Bron/foto: Zundert Breed Vogel natuur werkgroep Zundert)

Gisteren was het de Landelijke Opschoondag.

Dat er in Gemeente Zundert veel afval achtergelaten wordt in de natuur en in het openbaar blijkt wel uit onderstaand bericht van de Vogel Natuurwerkgroep Zundert.

Onderwerp: Zwerfvalopruimactie

Beste natuurvrienden,

Wat hebben we gisteren weer hard gewerkt!! Meer dan 35 zakken afval en verder nog bergen landbouwplastic, bouwmateriaal, plastic jerrycans, onderdelen van een kantoorstoel en landbouwmachines, zakken met poepluiers en zelfs zakken met vleesafval… Onvoorstelbaar wat onze medeburgers allemaal menen in de natuur te moeten gooien.

Veel dank voor jullie inzet en doorzettingsvermogen om soms op de meest onmogelijke plaatsen nog de blikjes en ander afval uit diepe sloten en of onder ondoordringbare bramenstruiken weg te halen.

Ik stuur jullie hierbij een paar foto’s. Jammer dat niet iedereen op deze foto’s zichtbaar is omdat er al een paar mensen weg waren toen deze foto’s werden genomen. Marianne Hop ging nog verder zwerfvuil in haar eigen omgeving opruimen en Ado en zijn zonen waren nog bezig het landbouwplastic te verwijderen.

Diverse “opruimers” lieten al horen dat ze graag aan een volgende opruimactie in het najaar wilden meewerken. Gaan we regelen!!

Nogmaals, veel dank.

Groetjes,

Dré en Willem

Bron: Vogel Natuurwerkgroep Zundert