(Bron/foto: Voetbal Vereniging Rijsbergen)

Zondag stond op sportpark de Laguiten de topper van de nr. 1 (VVR) tegen de nr. 2 (v.v. Chaam) op het programma. Voorafgaand aan deze wedstrijd had VVR 2 punten voorsprong en nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van de nummer 2. Daarentegen kon Chaam bij winst de koppositie pakken. Kortom er stond veel op het spel. Bij Chaam staat de in Rijsbergen woonachtige trainer Karel Damen voor de groep. Voorafgaand zeiden beide trainers al tegen elkaar dat het de mooiste wedstrijden zijn om te spelen maar vaak gepaard gaat met slecht voetbal.

Chaam maakt direct duidelijk dat het kwam voor de winst. Veel energie werd er gelegd in de duels en zorgde dat VVR moeilijk tot niet aan voetballen kwam. Het was daardoor erg onrustig en vanuit VVR gezien snel balverlies. Chaam kreeg in het eerste kwartier een grote kans. Vanuit een corner kon VVR de bal niet wegwerken en dit betekende de eerste kans voor Chaam. Gelukkig viel de bal aan de goede kant van de paal en niet in het doel. Ook Chaam creëerde weinig echt kansen maar werd wel gevaarlijk doormiddel van de hoekschoppen. In de 25ste minuut viel Luuk Oomen uit met een hoofdblessure. Hiermee viel ook de angel uit het spel van Chaam. Bij vlagen kwam VVR iets beter in het spel zonder echt kansen te creëren of zelfs mogelijkheden.

In de 2e helft begon VVR iets sterker. Een goede steekbal van Hassan op Renzo waarbij Renzo de bal niet lekker meekreeg om gevaarlijk te worden. Het duel werd een vechtwedstrijd met stevige maar faire duels die door de scheidsrechter de Jong uit Goes op waarde werden geschat en de wedstrijd ook de wedstrijd liet.

Chaam kreeg halverwege de 2de helft nog een kans. De VVR-verdediging kon de bal niet wegwerken en ook doelman Bram Janssen kon de bal niet klemmen waardoor er een hachelijk moment ontstond voor het doel van VVR. Chaam ging meer risico nemen en hierdoor kreeg VVR natuurlijk meer ruimt. In de 78ste minuut gingen Hassan en Renzo achter een vrije trap staan rondom de 16 meter. Hassan mocht de bal nemen en schoot de bal – die door richting werd veranderd- achter de doelman van Chaam die eigenlijk nog niet getest was.
De 1-0 voorsprong was van korte duur. Namelijk in de 80ste minuut werd vanuit een verre inworp de bal vanuit de scrimmage achter doelman Bram Janssen geschoten. Chaam rook meer en ging opzoek naar de 1-2. Die viel in de 82ste minuut. Een voorzet viel achterin het 16 meter gebied bij Martijn van de Broek die de bal schitterend tegen de touwen schoot.

Met een 1-2 tussenstand werden de kopsterke spelers naar voren geschoven om de gelijkmaker te forceren. In de 88ste minuut een mooie voorzet van Tristan op het hoofd van Renzo die de bal achter de doelman kopte. Een spannend slot waar Chaam opnieuw opzoek ging naar de winst maar gelukkig voor VVR kwam de 2-3 er niet waardoor VVR de morele winnaar is van het duel. Ook VVR kreeg nog een kans.