Wielerdorp rijsbergen

(Bron/foto: Wielerdorp Rijsbergen)

De eerste lustrumeditie van toertocht ‘De Speer van Rijsbergen’ was top. Toch hebben Wielerdorp Rijsbergen en Johan van der Velde in goed overleg besloten na vijf jaar een einde te maken aan hun mooie samenwerking. Johan en zijn vrouw Josee zijn de organisatie dankbaar voor de afgelopen vijf jaar.

Wielerdorp Rijsbergen riep in 2017 toertocht ‘De Speer van Rijsbergen’ in het leven om de oud-profrenner – die geboren en getogen is in Rijsbergen – te eren. De succesvolle samenwerking, waaraan elk jaar een door Johan gekozen goed doel werd gekoppeld, leverde naast veel plezier mooie bedragen op voor organisaties als Spieren voor Spieren en stichting ‘Rolerisuit’.

NIEUWE NAAM

‘De Speer van Rijsbergen’ was de grootste activiteit van de organisatie achter het Wielerdorp en behoort volgens vele deelnemers tot één van de mooiste en best georganiseerde toertochten van Brabant en misschien zelfs van Nederland.

De organisatie is dan ook blij te melden dat het evenement volgend jaar gewoon weer plaatsvindt. Dit onder een andere – nog te bepalen – naam.