(Bron/foto: Voetbal Vereniging Rijsbergen)

Afgelopen zondag stond de lastige uitwedstrijd tegen v.v. Steen in St. Jansteen op het programma.
Dat betekende weer vroeg verzamelen op sportpark de Laguiten omdat de bus om 11.45 uur zou vertrekken richting Zeeuws-Vlaanderen. De afgelopen keren, keerde VVR vaak met 0-punten terug naar Brabant.
Bovendien heeft de selectie van VVR veel blessures en waren 2de elftalspelers Yai en Said en O19 speler Dheff bereid gevonden om de selectie compleet te maken.

Aan het begin van de eerste helft gebeurde er weinig voor het doel van beide teams. In de 15de minuut kreeg Steen een vrije trap op 25 meter recht voor het doel die door Sven Hofman werd genomen.
Deze belande op de deklat boven de kruising. Niet veel later kreeg ook VVR een vrije trap die door Renzo werd genomen en waar de keeper van Steen zijn uiterste best moest doen deze tot corner te promoveren. VVR kwam een aantal keer gevaarlijk door alleen maakte spelers dan soms de verkeerde keuze door af te leggen of juist door zelf te schieten.
Ook Steen kreeg nog een goede kans, vanuit een corner. De bal werd ingekopt. Doelman Bram wist deze te verwerken maar kon de bal niet klemmen waarna de rebound voor het open doel werd overgeschoten.
Na een goede aanval werd de bal voorgegeven door Roy, maar de spelers van VVR konden deze mooie voorzet niet omzetten naar een doelpunt. Zeker het laatste half uur van de eerste helft gebeurde er meer voor de beide goals maar werd wel met een 0-0 de rust gehaald.

Direct bij aanvang was er een schotkans voor Steen. Na een kwartier spelen in de 2de helft werd een breedtepas goed onderschept door Tygo. Hij speelde nog 1 tegenstander uit en haalde toen hard uit en verschalkte daarmee de doelman van Steen, 0-1. Steen ging iets meer risico nemen en dat betekende ook meer ruimte voor VVR.
Zo had Renzo nog een schotkans, werd hij ten onrechte afgevlagd (zeker 2 meter geen buitenspel) en ook Tygo kreeg nog een kans. Helaas kon VVR niet verder uitlopen. Steen kon niet echt een vuist maken maar zeker in het slot gingen ze meer alles of niets spelen. Dit leverde nog een aantal gevaarlijke corners op. Ook was er nog een schot die van de doellijn werd gehaald. Deze keer niet door Bram maar door Milan die een 100% doelpunt voorkwam. Na een lange blessuretijd floot de scheidsrechter van dienst af en gingen de eerste 3 punten mee naar Rijsbergen. VVR is nu 2 weekenden vrij. 1 is een beker/inhaal weekend en het weekend van de 29ste is VVR vrij in verband met een oneven aantal ploegen. Hopelijk kunnen een aantal geblesseerde weer aanhaken.